Početna Kaštela Makedonci u posjetu OŠ Bijaći iz Kaštel Novog

Makedonci u posjetu OŠ Bijaći iz Kaštel Novog

Ravnateljica OŠ Bijaći Jadranka Šošić zahvalila se gradonačelniku na upriličenom prijemu i podršci koju Grad uvijek pruža svim osnovnim školama, naročito kada su u pitanju društvene i kulturne aktivnosti koje se događaju u Kaštelima i pozitivno utječu na promociju cijeloga Grada.

1466
UDIO

šošić

Gradonačelnik Ivan Udovičić u pratnji zamjenika Zorana Bonacina danas je u zgradi Gradske uprave, u Gradskoj vijećnici upriličio prijem za djecu iz Osnovne škole „Goce Delčev“ iz Makedonije.

U sklopu projekta ACES (Academy of Central European Schools) djeca su u pratnji ravnateljice Ljiljane Kostovske i projektnog tima: Zorica Dinevska, Slavjanka Hristova, Valentina Taleska i Jasna Gjorgievska u Kaštela stigli kao gosti OŠ Bijaći, K. Novi. Primarna ideja i cilj projekta je razvijanje prijateljstava preko granica i aktivno sudjelovanje u dijalogu i razmjeni s vršnjacima iz inozemstva uz poticanje interkulturalnog učenja i podizanja svijesti o globalnim odnosima. Pažnja projekta je pak usmjerena na poticanje svijesti među učenicima – za pomoć, njegu i potporu starijim osobama.

Ravnateljica OŠ Bijaći Jadranka Šošić zahvalila se gradonačelniku na upriličenom prijemu i podršci koju Grad uvijek pruža svim osnovnim školama, naročito kada su u pitanju društvene i kulturne aktivnosti koje se događaju u Kaštelima i pozitivno utječu na promociju cijeloga Grada. – Gostima iz Makedonije priredili smo zanimljiv program i niz iznenađenja, te vjerujemo kako će zajednički dani biti ispunjeni radom, veseljem i druženjem starih i novih generacija na kojima u svim državama, na svim paralelama i meridijanima, svijet ostaje – istaknula je ravnateljica Šošić.

Gradonačelnik je učenicima i učiteljima zaželio srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u Kaštelima kazavši kako vjeruje da će sa ovog putovanja ponijeti puno lijepih uspomena, naučiti i upoznati kulturu Grada te biti obogaćeni za još jedno ugodno životno iskustvo. Gradonačelnik je pohvalio nastojanje da vršnjaci iz različitih zemalja ovakvim projektima imaju priliku stvoriti nova prijateljstva i razmijeniti znanja i iskustva kroz raznolikost kulturnih i životnih segmenata.

Ravnateljica OU Goce Delčev Liljana Kostovska zahvalila je gradonačelniku, ravnateljici i svim sudionicima organizacije na lijepom programu koji ih očekuje te izrazila nadu da će i oni Bijaćima, prijateljima iz Hrvatske biti dobri domaćini u njihovoj domovini Makedoniji. Uz prigodne poklone koje su djeca dobila kao uspomenu iz Kaštela, ugodan susret za kraj zabilježio se i zajedničkom fotografijom.