Početna Kaštela Humanitarna akcija za kaštelansku obitelj

Humanitarna akcija za kaštelansku obitelj

1283
UDIO

Žena, koju je muž izbacio iz kuće s troje djece u dobi od 21, 20 i 16 godina, živi u trošnom i neizgrađenom prizemlju kuće svojih roditelja. Živjeti tri godine okružen golim betonskim zidovima, betonskim podom, bez vode, bez wc,… zasigurno vam je nezamislivo, ali na žalost u tim uvjetima živjela je ova mlada obitelj do prije dva mjeseca kada je njihova susjeda Đurđica Herceg Čavka odlučila uzeti stvar u svoje ruke i pomoći im.

– Žena koju je muž izbacio iz kuće sa troje djece živi u prizemlju kuće koja nije dovršena. Žena je nezaposlena i nedavno se razboljela. Oboljela je od karcinoma koji se raširio na limfne čvorove. Operirana je i sad je na kućnoj njezi. Kad govorimo o kućnoj njezi mislimo na toplinu doma, krevet u koji ne kapa voda , kupatilo u kojem se možeš okupati, a ne kain u kojem se pereš polijevajući se vodom iz šalice – govori nam Herceg Čavka.

Herceg Čavka je želeći pomoći svojim susjedima otišla i do kaštelanskog gradonačelnika koji je obećao sanirati krov. I to je i napravio uz pomoć svojih radnika.

Osim kaštelanskog gradonačelnika u akciju su se uključile i firme koje su pomogle u donaciji blokova i cementa, prozora, ulaznih vrata.

– Sproveli smo struju po prostoriji te nalili estrih. Nakon toga slijedi oblaganje prostorije knaufom, ali smo tu zapeli jer nemamo dovoljno donacija s kojima bi kupili potrebni materijal. Radnike koji će dobrovoljno obložiti prostorije imamo, ali nam još treba keramičar, stolar koji će postavit laminat i pitur. Doduše, pitur je najmanji probleme jer uvijek se može nas par okupiti i obojiti zidove. To je najlakše – rekla je Herceg Čavka.

Ova susjeda dobrog srca poziva sve ljude dobre volje da se priključe ovoj hvalevrijednoj akciji kako bi mladoj kaštelanskoj obitelji omogućili da nakon tri godine golih zidova i ona provede Božić u toplini.

– Željela bih omogućiti ženi da nakon tri godine ima normalan Božić kao i svi mi, u toplini svoga doma, sa svojom djecom. Ništa to nije nemoguće ako joj skupa pomognemo. Zato vas molim tko želi pomoći da se javi na moj FB profil – poručuje Herceg Čavka.

Svi vi koji želite pomoći kaštelanskoj obitelji i učiniti dobro djelo u ovo blagdansko vrijeme javite se Đurđici Herceg Čavki oko detaljnijih informacija.

preuzeto sa dalmacijanews.hr