Početna Sport Marin Brbić: Zbog odgode Dinamove utakmice upitna je regularnost natjecanja

Marin Brbić: Zbog odgode Dinamove utakmice upitna je regularnost natjecanja

664
UDIO

Tenzije između Hajduka i Dinama proteklih su dana ponovo narasle pa su na Poljudu sazvali izvanrednu konferenciju za medije. Predsjednik Marin Brbić još je jednom ponovio da je regularnost natjecanja dovedena u pitanje.

– Želim pričati o odgodi utakmice Kupa između Intera i Dinama, čija je odgoda narušila regularnost natjecanja u Kupu i prvenstvu. Mi nismo željeli odgađati utakmicu sa Zagrebom, nego smo to napravili tek kad nam je predočen podatak u petak u 14.44 sati da se odgađa utakmica Intera i Dinama. Razgovarao sam s gospodinom Medićem…. Odgovorno tvrdim da nitko nije imao saznanja o odgodi. Zato smo tražili odgodu natjecanja, pozivajući se na pravilnik natjecanja u kojem stoji kako ”pomicanje određenih utakmica ne smije narušiti natjecanje ni druge dovoditi u nepovoljni položaj”. Mi tvrdimo da je dovedena u pitanje regularnost natjecanja – rekao je Brbić, prenosi Goal.

Osvrnuo se na odnos Dinama i Lokomotive.

– Regularnost je dovedena u pitanje, odnosno hrvatsko prvenstvo je neregularno zbog odnosa Dinama i Lokomotive, čak 17 igrača imaju veze s jednima i s drugima. Gospodin Ćuk u Makarskoj se priprema za Dinamo, a vadi dva najvažnija igrača da ne bi ugrozio rezultat.

Na Poljudu nisu zadovoljni disciplinskim sucem Krešimirom Vlajčevićem.

– U nekoliko navrata zatražili smo izuzeće gospodina Vlajčevića jer imamo saznanja da je primio pozajmnicu od Dinama, to je potvrđeno iz više neovisnih izvora. U knjigama je proknjiženo da je primio 140.000 kuna, uz kamatu od 4%. Vraćanje je više puta prolongirano da bi na koncu novac bio vraćen u nekoliko navrata… Tvrdnje da je on primio pozajmicu od Dinama nikad nije demantirao. Mi smo u našem zahtjevu naveli da se on izuzme jer kao takav ne može presuđivati Hajduku na objektivan način. Naravno da to nije učinio, pa je išlo na komisiju za žalbe, koja je napisala: ”Čak i da je zaprimio pozajmnicu, ne bi bilo razloga da se izuzme jer Dinamo nije stranka u postupku”, a nakon utakmice s Dinamom, opet isti scenarij. Ni danas nije donio odluku, očito mu je nečista savjest. Ako je uzeo pozajmnicu, kako je mogao donijeti pravične odluke – zaključio je Brbić.

preuzeto sa vecernji.hr