Početna Kaštela Split: Dođite na otvorenje izložbe fotografija posvećene članovima udruge za sindrom Down-21

Split: Dođite na otvorenje izložbe fotografija posvećene članovima udruge za sindrom Down-21

841
UDIO

56ebc6160890d206008b63a4
U želji da se podigne društvena svijest o djeci s Down sindromom, dugogodišnji volonter splitske Udruge za sindrom Down-21 i modni fotograf Ivan Gudić odlučio je kamerom zabilježiti portrete i lijepe životne trenutke članova Udruge.

Rezultat ovog projekta je izložba fotografija pod nazivom “Faces of Angels” na koju Vas s ponosom pozivamo! Autor je kroz tridesetak radova zabilježio dobrotu, pozitivnost te prekrasnu osobnost ove djece koja uistinu jesu anđeli Udruge.

Otvaranje izložbe održat će se u petak 18. ožujka s početkom 18:30 sati u multimedijalnoj dvorani Sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice, ulica Ruđera Boškovića 31.

Nakon uvodnih riječi voditeljice Tee Kuzmanić i predsjednika Udruge Mikela Markića, posjetitelje će pjesmom razveseliti djeca iz Udruge čije ćete radove moći kupiti u sklopu humanitarne prodaje, a očekuju vas i druga iznenađenja!
Izložba će biti otvorena do 28. ožujka.

Očekujemo Vas!

Autor poznat i u svjetskim krugovima

Ivan Gudić, rođen u Splitu 17. rujna 1995. godine. Završio je srednju Turističko-ugostiteljsku školu, zatim ljetni fotografski tečaj koji mu je omogućio da nauči osnove fotografije. Ljubav prema fotografiji pokazivao je od djetinjstva i vidio sebe samo u tome spektru života. Fotografije su mu do sada objavljivane na web-stranicama različitih magazina kao što su deFuze, talijanski Vouge, zatim Vulkan, Atlas, AVA i Velvet Dust, kao i u domaćim tiskanim izdanjima. Posljednju godinu radio je četiri modne kampanje za Ivanu Knezović – Murva dizajn, Anu Bogdan, Pavlu Aleksić i Kruna Jendrijeva…
Do sada je četiri puta sudjelovao u skupnim izložbama, a „Faces of Angels“ je njegova prva samostalna izložba u suradnji s Udrugom za sindrom Down.

Vrijedna udruga

Udruga za sindrom Down-21 je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija koja postoji od 2000. Godine. Osnovana je kao rezultat želje da postane organizacija za zastupanje osoba sa sindromom Down. Cilj Udruge je poticanje punog uključivanja svih osoba sa sindromom Down u sve segmente života zajednice, a posebnu briga koju dobivaju djeca. Neka od područja djelovanja su: poticanje i edukacija osoba sa sindromom Down, pružanje pomoći u osposobljavanju članovima i njihovim obiteljima te uključivanje stručnih osoba za brže i bolje rješavanje individualnih potreba, poticanje uvođenja posebnih i prilagođenih zdravstvenih i obrazovnih programa, organiziranje edukativnih aktivnosti, radionica, seminara, zatim provođenje logopedskih i defektoloških tretmana i fizikalna terapija.
izvor:dalmacijanews.hr