Početna Hrvatska Zoran Milanović ne silazi s naslovnica u Srbiji: ‘Volio bih se napiti...

Zoran Milanović ne silazi s naslovnica u Srbiji: ‘Volio bih se napiti krvi Srbima’

768
UDIO

Gotovo svi srpski mediji na svojim su naslovnicama današnjeg izdanja novina objavili izjave Zorana Milanovića tijekom sastanka s braniteljima, koji je tajno sniman.

Između ostalog, Milanović je vlast u Srbiji nazvao “bahatom beogradskog čaršijom” i “šakom jada”, iako je kasnije za novinare izjavio kako je sve vrijeme bio svjestan snimanja. Branitelji tvrde kako je to napravio sam SDP.

– HDZ je četiri godine protiv mene osobno i protiv nas sijao mržnju. Sad su evoluirali, ne rade više to. Sada me napadaju jer kritiziram Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića. Kritizirao sam Nikolića i Vučića jer rade štetu Hrvatskoj i hrvatskim braniteljima. Ne možemo zaboraviti HDZ-u kako su šurovali s drugima da naškode vlastitoj zemlji – rekao je Milanović.

Kritika na njegov način izražavanja došla je najprije od hrvatskih političara koji su njegove izjave okarakterizirali kao “kavanski diletantizam” i “govor septičke jame”, a zatim i od stranih političara.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je kako bi se netko pretendira na mjesto premijera trebao pažljivije odnositi prema susjedskim zemljama, dok je patrijarh Irinej poručio: – Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

preuzeto sa vecernji.hr