Početna Hrvatska Evo tko su savjetnici premijera Andreja Plenkovića!

Evo tko su savjetnici premijera Andreja Plenkovića!

793
UDIO

Premijer Andrej Plenković imenovao je svoje savjetnike; troje ih je iz sustava državne službe, a četvrti Karlo Ressler bio je njegov asistent dok je Plenković bio eurozastupnik.

Plenković je zadržao Tomislava Pokaza koji je bio zamjenik šefa kabineta bivšem premijeru Tihomiru Oreškoviću, pa je sada Plenkovićev savjetnik.

Pokaz je prije angažmana u Banskim dvorima radio u Ministarstvu gospodarstva kao načelnik sektora. Plenković je za savjetnice odabrao i dvije žene – Dubravku Vlašić-Pleše i Sonju Žerjav. D. Vlašić-Pleše dosad je bila načelnica Sektora za europsko pravo u Ministarstvu vanjskih poslova, a Sonja Žerjav načelnica Sektora za europske poslove i međunarodnu suradnju u Ministarstvu pravosuđa. Bila je i predstojnica Ureda SDP-ovu Nevenu Mimici kada je bio potpredsjednik Vlade.

Karlo Ressler jedan je od bližih Plenkovićevih suradnika, kada je riječ o njegovim asistentima. Diplomirao je na Pravnom fakultetu i posinak je Vladimira Šeksa iz njegova drugog braka. Zamijećeno je da je Ressler bio pratnja Plenkoviću kada je išao na Pantovčak k predsjednici Kolindi Grabar Kitarović po mandat za sastavljanje Vlade. Savjetnici premijera neće biti državni dužnosnici nego državni službenici, a plaće bi im, ovisno o stažu, prirezu itd, trebalo biti od 11.000 do 12.000 kuna.

preuzeto sa vecernji.hr