Početna Hrvatska Hrvati doniraju preko 200.000 školskih obroka – priključite se!

Hrvati doniraju preko 200.000 školskih obroka – priključite se!

681
UDIO

U okviru svoje kampanje Priceless Causes i u partnerstvu s UN-ovim Svjetskim programom za hranu (World Food Programme), Mastercard i ove godine donira sredstva za osiguravanje školskih obroka u Ruandi. Korisnici Mastercard kartica, uključujući i one u Hrvatskoj, svakom transakcijom automatski generiraju donaciju od €0,20 koja je dovoljna za jedan školski obrok.

Tako će se prikupiti sredstva za 3,5 milijuna školskih obroka, a Hrvati će od tog donirati gotovo 205.000 obroka, odnosno osigurati da 1.024 djece u Ruandi dobiva obroke tijekom jedne godine.

Kampanju u Hrvatskoj je podržao i pisac Hrvoje Šalković: „Uz puno poštovanje prema svim Hrvatima koji teško žive, uz tugu zbog spoznaje o umirovljenicima koji kopaju po kantama za smeće, mi još uvijek ne znamo što je pravo, istinsko siromaštvo. Polovica ljudi na planeti živi bez tekuće vode i struje, u neljudskim uvjetima. Jedna od zemalja u najtežem položaju je Ruanda, u kojoj je 40% djece mlađe od pet godina kronično pothranjeno. Zato istinski podržavam ovu plemenitu akciju Mastercarda i WFP-a, u nadi da ćemo prikupiti što više sredstava“, rekao je Hrvoje Šalković.

Osim kupnjom Mastercard i Maestro karticama, ovaj program Zagrepčani i njihovi gosti imaju priliku podržati tako da od 2. do 30. studenog zaigraju kviz u Avenue Mallu i nauče više o životu u Africi.

Za više informacija pogledajte ovaj video:

preuzeto sa vecernji.hr