Početna Kaštela Nema cajki: Split si kao destinacija ne može dozvoliti da se kafanska...

Nema cajki: Split si kao destinacija ne može dozvoliti da se kafanska glazba pušta na Rivi

1078
UDIO

10

Split kao destinacija ne može si dozvoliti da se kavanska glazba, koja je primjerena nekim zatvorenim klubovima, pušta na javnim mjestima poput Rive, Prokurativa ili Pjace, kaže Marija Stančin Mijanić, koordinatorica glazbenog programa Božićnog sajma, komentirajući to što ove godine na kućicama na Rivi neće moći slušati cajke.

– Ipak su to mjesta na koja dolaze naši građani, njihovi gosti, ali i stranci – pojašnjava ona te dodaje kako su se trudili osmisliti glazbeni program prikladan za široku populaciju.
– Imamo pop, rock, božićnu glazbu, klape, koncerte, ali nismo išli u neke krajnosti pa tako imamo nastup i Slavonija benda. Inače, splitski bendovi tvore 98 posto našeg programa jer mislimo da moramo dati šansu eminentnim splitskim glazbenicima da nastupe na Adventu. Izlagači su se složili s našom inicijativom, dali su neke prijedloge i neki su bendovi uvršteni u program na njihovu inicijativu – kaže Marija Stančin Mijanić te dodaje kako se ove godine glazba na Rivi pušta s dvije centralne lokacije čime su izbjegli kakofoniju što se događalo dok je svaka kućica puštala svoju glazbu.

Prijašnjih godina ona je od ugostitelja dobivala programe koje su oni sami slagali i koji su morali proći autorizaciju. No, kako se manifestacija razvijala, kaže Stančin Mijanić, to se više nije moglo držati pod kontrolom.

– To je u jednom trenutku postalo poprilično arhaično. Nije se znalo tko gdje nastupa, a tu je ZAMP. Naime, organizator unaprijed plaća naknadu ZAMP-u tako da oni traže unaprijed popis koji će se koncerti održati i koja će se djela izvoditi. DMC je podrška Turističkoj zajednici u organizaciji Božićnog sajma i mi smo već kroz 11 mjesec imali složen program – zaključuje Stančić Mijanić.
izvor:dalmacijanews