Početna Hrvatska Projekt koji stalno kasni, ali 12 tvrtki želi graditi pelješki most: Tko...

Projekt koji stalno kasni, ali 12 tvrtki želi graditi pelješki most: Tko će pobijediti na natječaju?

1126
UDIO

Na prvom krugu natječaja za gradnju Pelješkog mosta u Hrvatske ceste danas je do 12 sati, dokad je bio rok, stiglo 12 prijava za sudjelovanje. Sukladno Zakonu o javnoj nabavi, informacije o potencijalnim natjecateljima u ovom ograničenom postupku javne nabave su tajne, stoga u Hrvatskim cestama ne mogu govoriti o imenima tvrtki koje su dostavile prijave za Pelješki most.

Sad slijede pregledi i ocjene pristiglih zahtjeva, što će potrajati oko dva tjedna, a nakon toga, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, Hrvatske ceste mogu tražiti objašnjenje i upotpunjavanje zahtjeva ako bude potrebe, za što će natjecatelji imati rok od 10-ak dana da se očituju.

Prema optimističnom scenariju, krajem siječnja 2017. natjecateljima koji ne udovolje uvjetima tehničke, pravne i financijske sposobnosti bit će poslane obavijesti da ne ulaze u drugi krug, a oni koji udovolje tim uvjetima bit će pozvani da dostave financijske ponude. No oni koji ne uđu u drugi krug imaju pravo žalbe pa je teško prognozirati kad bi mogao početi drugi krug i kad bi on mogao biti okončan.

A da se natječajni rokovi za Pelješki most lako probijaju, svjedoči i tijek događaja u prvom krugu tog natječaja, koji je prvotno trebao biti okončan 22. kolovoza. No zbog triju žalbi Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave na natječajnu dokumentaciju, cijeli postupak oduljio se za više od tri i pol mjeseca.

Procijenjena vrijednost radova za gradnju Pelješkog mosta i pristupnih cesta je 1,756 milijardi kuna, a broj pristiglih prijava potvrdio je očekivanja o velikom interesu domaćih i stranih građevinskih tvrtki za taj projekt koji je ovaj put ipak, izgleda, bolje pripremljen nego 2007., kad je bio raspisan prvi natječaj za gradnju tog mosta.

Na taj su natječaj stigle samo tri ponude, procijenjena vrijednost radova bila je 1,9 milijardi kuna, no ugovor s domaćim tvrtkama naposljetku je raskinut zbog nedostatka novca. Ovaj put većina novca za gradnju mosta bit će osigurana iz fondova EU.

preuzeto sa vecernji.hr