Početna Zanimljivosti Pet radnji koje morate napraviti svako jutro

Pet radnji koje morate napraviti svako jutro

1104
UDIO

Iako se jutarnja rutina kod većine ljudi svodi na jednostavne radnje poput higijene, pijenja kave i konzumacije doručka, Bright Side tvrdi kako trebamo razbiti ustaljene obrasce ponašanja.

Štoviše, oni donose pet radnji koje bi nas trebale učiniti funkcionalnijima za dan koji je pred nama:

1. Masaža uha
Masaža uha pomaže nam da se lakše razbudimo, a ovu radnju možemo obavljati dok se još rastežemo u krevetu. Bright Side tvrdi da dodirivanjem osjetljivog dijela uha pozitivno utječe na razinu energije u organizmu.

2. Čaša tople vode s limunom
Umjesto šalice kave, radijte popijte čašu tople vode s limunom. To će ubrzati rad vašeg metabolizma i pomoći izbaciti toksine iz organizma. Također, jača vaš imunitet.

3. Očistite jezik
Tijekom četkanja usne šupljine, posebnu pažnju posvetite jeziku jer on sadrži jako mnogo bakterija.

4. Žlica meda za dobar dan
Med vas puni energijom, stimulira vaš um i pospješuje produktivnost. Trebali biste konzumirati med barem deset do 15 minuta prije nego što pojedete doručak. Ukoliko je med presladak izbor za vas, razmutite ga u čaši vode.

5. Hidrogen peroksid
Jutarnju rutinu završite hidrogen peroksidom. Naime, pet do sedam kapljica hidrogen peroksida na 50 mililitara vode bit će vam dovoljne, ali i sasvim sigurne, da očiste vašu usnu šupljinu, zaštite zube i sačuvaju dah svježim.

preuzeto sa dalmacijanews.hr