Početna Hrvatska U Splitu najniža temperatura od 1963.

U Splitu najniža temperatura od 1963.

1848
UDIO
kucice-053
SPLIT – U Splitu je u subotu ujutro izmjereno minus 7 stupnjeva, što je najniža temperatura u tom gradu u posljednjih više od pola stoljeća, doznaje se od Kate Putice iz Državnog hidrometeorološkog zavoda u Splitu.

“U odnosu na danas, posljednji put u Splitu je bilo hladnije 23. siječnja 1963. godine, kada je zabilježena temperatura od minus 9 stupnjeva”, rekla je Putica za Hinu.

Iz splitskog Centra 112 kazali su kako su jutros imali više desetaka poziva kojima su ih građani iz Splita, Solina i Kaštela izvijestili da im se zbog niskih temperatura smrznula voda u vodovodnim cijevima.

Zbog bure su i dalje u prekidu katamaranske linije iz Splita prema srednjodalmatinskim otocima, a u prekidu su i trajektne linije Split-Šolta, Makarska-Split i Drvenik-Sućuraj (Hvar).

Na poziv Medicinskog centra u Jelsi na Hvaru, u noći s petka na subotu organizirana je izvanredna plovidba trajekta “Petar Hektorović”, kojim je s tog otoka prevezen pacijent u splitsku bolnicu, rekao je koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvica.

“Trajekt ‘Petar Hektorović’ je prevozeći pacijenta isplovio iz luke Stari Grad na Hvaru u 22,50 sati, a uplovio je u splitsku gradsku luku nešto prije 1 sat iza ponoći. Nakon što je pacijent iskrcan i odvezen u splitsku bolnicu, trajekt se vratio i uplovio u luku Stari Grad na Hvaru oko 3,30 sati”, kazao je Mrvica.

Autor/izvor: SEEbiz / H