Početna Hrvatska Vatrogasci su zbog jake bure u 24 sata samo u Splitu imali...

Vatrogasci su zbog jake bure u 24 sata samo u Splitu imali 20 intervencija

1648
UDIO

Zbog jake bure vatrogasci su u petak imali pune ruke posla. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita od petak a ujutro do subote u 6 sati su imali 20 intervencija na području grada. Većinom se radilo o uklanjanju lima, odlomljenih grana ili stabala s prometnica ili automobila, a zabilježeno je nekoliko požara.

Na tri automobila koja su bila parkirana u Lovretskoj ulici kod hotela Globo, u Paraćevoj i Fra Boninoj srušila su se stabla, a vatrogasci su tijekom dana uklanjali stabla u Bianchinijevoj ulici, na Putu Dujmovače, s ceste kod lučice Gusar u Spinutu, u Stepinčevoj i na Putu Kašteleta. Otrgnute grane ometale su promet u Dujmovači, u Ulici Slobode grana je blokirala prolaz, a vatrogasci su tu sanirali i stablo koje se naslonilo na rasvjetni stup, ali i granu koja se odlomila u Osječkoj.

Rasvjetni stup pao je na cestu u Ulici Hrvatske mornarice, a vjetar je otrgnuo lim i reklame u Mosećkoj i Ulici kralja Zvonimira. U naletu bure otrgnuo se i prozor s krova kuće u Ulici Rašeljke, a lim je uklonjen s krova zgrade u Jeretovoj i s fasade na Poljudu.

U Šimićevoj ulici na Blatinama stanari su dojavili da se u zgradi osjeća miris paljevine, a utvrđeno je da se radilo o kvaru dizala. Slično se dogodilo i u zgradi Brodomerkura u Ulici kroz Smrdečac gdje se zbog kvara na dizalu zadimila zgrada.

U kupaonici stana na Mažuranićevom šetalištu zapalio se ventilator i papir, a u Ličkoj ulici je izbio požar u praznom stanu na drugom katu kuće.

Vatrogasci DVD Podstrana imali su također više intervencija i izvida na terenu zbog popadalih stabala, grana, nadstrešnica i kupa s krovova. Na predjelu Višak u Sitno Donjem je izbio požar u kojem je izgorjelo 2000 metara četvornih trave i niskog raslinja, vatrogasci DVD-a Trilj ugasili su požar trave i niskog raslinja na predjelu Rašeljka koji je zahvatio površinu od 1000 metara četvornih, a i DVD Sinj je ugasio dva manja požara na svom području.

preuzeto sa dalmacijanews.hr