Početna Hrvatska Prva biciklistička freeride staza u Kaštelima

Prva biciklistička freeride staza u Kaštelima

3614
UDIO

bika

“Built To Ride” ep 1, Kaštela Freeride

Pedalin Kaštela su objavili novi video uradak “Built to ride” Ep1 koji prikazuje nastanak prve biciklističke freeride staze u Kaštelima. Staza je građena od sredine 2015, kada je par prijatelja shvatilo da im treba staza za određenu vrstu biciklizma kojim se bavi, i tako su pomoću interneta došli do informacija da se ta vrsta staza masivno koristi na području Italije, Švicarske, Slovenije i  u našim regijama najviše u Istri.

Početak je bio težak i izazovan, najviše zbog odabira linija gdje će staza ići, jer većina zemljišta na Kozjaku je privatna, pa tako se ekipa Pedalin odlučila na katastarse čestice starih zaraslih puteva koji su prije stotinjak godina koristili zemljoradnici na obroncima Kozjaka.

Nakon određenih linija i  bivanja na stazi, shvatili su da je kreiranje biciklističke staze prava terapija, po čemu je staza i dobila ime – Terapija Trail Kaštela. Prvi koraci čišćenja korova i uvlačenja u zarasle linije Kozjaka u Kaštel Lukšiću su samo prvi udarac onoga što slijedi.

Staza Terapija Trail se trenutno može odvoziti 70 %, s tim da sam potencijal lokacije nudi opciju stvaranja mini bike parka, što znači da će na Terapiji nastati više od 20ak linija sa biciklističkim elementima skokovima i zavojima, u prijevodu po tim kalkulacijama, od budućeg mini bike parka je iskorišteno tek 30% staze.

Ekipa iz Pedalina je optimistična i puna entuzijazma, u borbi za aktivaciju Kozjaka kao biciklističkog rekreativnog odmorišta neće se tako lako odustati, kao i potrebama za pump biciklističkim poligonom uz more… Video ove prirode će izlaziti redovno, po epizodama, tako da građani i ekipa koja se želi pridružiti u vožnji može pratiti akcije na stazama. Da se ovo sve ostvari, u pomoć su stigli Grad Kaštela, Turistička Zajednica Grada Kaštela i Cemex d.o.o. sa financijskom podrškom koja igra jako važnu ulogu da se staza napravi kako treba.

Sve informacije o odruzi možete saznati na http://www.pedalinkastela.hr/  kao i na njihovim facebook stranicama.

Link videa : https://www.youtube.com/watch?v=raDT_Ii9i98

Link videa lokacija staze : http://www.pedalinkastela.hr/trails/