Početna Kaštela Natječaj i radionica za mlađe poljoprivrednike

Natječaj i radionica za mlađe poljoprivrednike

1147
UDIO

reraU okviru u okviru mjere M06 «Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je raspisala natječaj iz podmjere 6. 1 „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“.
Natječaj je otvoren od 21. prosinca 2016. a prijave se podnose do 24. veljače 2017. godine.

Na ovaj natječaj mogu javiti osobe od 18 do 40 godina koji su nositelji poljoprivrednog gospodarstva manje od 18 mjeseci ili preuzimaju poljoprivredno gospodarstvo i dobiti 100% bespovratna sredstva u iznosu od 376.840,00 kuna po korisniku za razvoj poljoprivrednih gospodarstva.

Prihvatljive aktivnosti su:
a) kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala,
b) kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I. ovoga Pravilnika osim proizvoda ribarstva,
c) kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta,
d) kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme,
e) podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada,
f) uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje,
g) građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda,
h) stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda iz Priloga I,
i) operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

JU Rera SD za koordinaciju i razvoj SDŽ će u suradnji s djelatnicima Poljoprivredno savjetodavne službe i Lokalnim akcijskim grupama iz Splitsko-dalmatinske županije održati 10 radionica na području županije na kojima će prezentirati natječaj i način prijave na ovu podmjeru ruralnog razvoja.
Cilj je kako poručuju animirati što veći broj potencijalnih korisnika, kako bi u što većoj mjeri u županiji iskoristili raspoloživa bespovratna sredstva, potakli investicije u poljoprivredi i time smanjili broj nezaposlenih.

Radionica za područje Grada Kaštela i Grada Trogira, Općina Prgomet, Primorski Dolac i Lećevica održati će se 19. siječnja 2017. u 09:30h u prostorijama Gradske vijećnice Grada Kaštela, Braće Radić 1, 21212 Kaštel Sućurac.