Početna Hrvatska Evo što se događa s penisom pri niskim temperaturama

Evo što se događa s penisom pri niskim temperaturama

1394
UDIO

Vjerovali ili ne, penis na vrlo niskim temperaturama postaje sve mani i tanji. Može se skratiti do 50 posto dok mu se obujam zna smanjiti do 30 postotaka, ovisno koliko je vani hladno, tvrde urolozi.

Naime, na hladnoći se žile vanjskih dijelova tijela sužavaju jer se na taj način čuva temperatura, posebno njegovog središnjeg dijela gdje se nalaze vitalni organi. I dotok krvi u spolovilo je tada smanjen, što itekako utječe na njegovu veličinu. U isto vrijeme do promjene dolazi i na testisima koji se povuku prema tijelu pokušavajući sačuvati svoju toplinu.

Ali, mjesta za paniku nema. Dolaskom u toplu prostoriju sve se vraća u normalu – pa tako i dimenzije penisa, piše menshealth.com.

Nakurnjak je spašavao stvar

Nekada je bilo sasvim normalno da muškarci koji žive u hladnim krajevima, recimo u Gorskom kotaru, nose nakurnjake. Oni su im grijali spolovilo i doslovce spašavali muškost. Za to su se brinule žene i djevojke koje su ih plele svojim muškarcima. Djevojke koje su se pripremale za udaju nosile su nakurnjake u crkvu na blagoslov pa spremale kao sastavni dio miraza.