Početna Hrvatska Sutra snijeg u gorju, ponegdje i u nizinama

Sutra snijeg u gorju, ponegdje i u nizinama

1472
UDIO

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak prognoziraju pretežno oblačno s povremenom kišom, a na Jadranu i s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Uz zahlađenje u gorju se oko sredine dana i poslijepodne očekuje susnježica i snijeg, a uglavnom potkraj dana i u noći snijega će ponegdje biti i u nizinama.

Najviše oborine, mjestimice i obilne bit će u Gorskom kotaru i Lici, te na Jadranu.

Vjetar će biti slab i umjeren južni i jugozapadni okrenut će na umjeren, ponegdje pojačan sjeverni i sjeveroistočni, a umjereno i vrlo jako jugo na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana na buru.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 2 do 7, a najviša dnevna od 6 do 11 °C, u gorju niža. Na Jadranu temperatura uglavnom od 8 do 14 °C.

Crveni alarm za područje Kvarnera

Meteoalarm je za područje Kvarnera i kvarnerskih otoka za sutra oglasio crveni alarm. Upozoravaju da će jako i vrlo jako jugo okrenuti ujutro na vrlo jaku, mjestimice i olujnu buru s najjačim udarima vjetra do 140 km/h.

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, stoji u upozorenju Meteoalarma.

Prognostičari na svim meteo portalima su složni da ni u kojem slučaju u zemlji više neće biti hladno kao u siječnju.

IZVOR: net.hr