Početna Hrvatska Već u noći stižu nam kiša i snijeg

Već u noći stižu nam kiša i snijeg

1660
UDIO

U prvom dijelu dana pretežno, na Jadranu i djelomice sunčano, a u nizinama unutrašnjosti ponegdje magla. Potom sa sjeverozapada postupno naoblačenje s mjestimičnom kišom koja će u gorju tijekom noći prijeći u snijeg, izvijestili su  u petak ujutro iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku.

Glavnina oborine očekuje se navečer i u noći na subotu, no na Jadranu već prijepodne lokalno može pasti malo kiše.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo koje će na sjevernom dijelu krajem dana okrenuti na prolazno jaku buru.

Najviša dnevna temperatura od 9 do 14, a na Jadranu između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

Pogoršanje vremena neće dugo potrajati i već u nedjelju možemo ponovno očekivati sunce.

Na Ličkoj i Jadranskoj magistrali mogući odroni zemlje i kamenja

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama A3 između Nove Gradiške i Lipovca, A4 između Goričana i Brezničkog Huma te na A5 između Sredanaca i Osijeka, izvijestili su u petak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) , a napominju i kako su duž Ličke i Jadranske magistrale mogući odroni zemlje i kamenja.

Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Na cestama u gorju i duž Ličke DC1 i Jadranske magistrale DC8 mogući su odroni zemlje i kamenja. Na ostalim se cestama vozi bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa, zbog rekonstrukcije raskrižja na državnoj cesti D427- čvor Rujevica (riječka obilaznica), vozi se usporeno suženim kolnikom.

Zbog radova vozi se usporeno suženim kolnikom na autocesti: A1 na vijaduktu Božići u smjeru Splita; na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera; na autocesti A2 Zagreb-Macelj između naplate i čvora Zaprešić na 9. km, u oba smjera te na Istarskom ipsilonu, dionici čvor Lupoglav-tunel Učka.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci, DC206 Valentinovo-Petrovsko i DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Pasjak i Bajakovo.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

IZVOR: 24sata.hr