Početna Kaštela MNL Kaštela : Školjke “Katić” osvojile kup

MNL Kaštela : Školjke “Katić” osvojile kup

1566
UDIO

Školjke ‘Katić’ osvajači su kupa malonogometne lige grada Kaštela za ovu natjecateljsku sezonu. Oni su u finalnoj utakmici bili bolji od Mladeži Hdz-a pobjedivši ih s 4:2 te tako po četvrti put osvojili kup. Prethodno im je to uspjelo 2011., 2013. i 2015. godine, samo tada pod njihovim originalnim imenom Dvd Kaštela po kojem ih veliki broj ljubitelja malog baluna poznaje i danas.

ŠKOLJKE ‘KATIĆ’ – MLADEŽ HDZ-a KAŠTELA               4:2  (1:0)
(Šimunović 2, Rožić, Bašić  —  Gavranić, Poljak)
Sama finalna utakmica, iako je to malo tko očekivao, bila je uzbudljiva i neizvjesna do samog kraja. Mladež Hdz-a, oslabljena izostankom nekoliko važnih igrača, ušla je od samog početka dosta hrabro u utakmicu ne dozvolivši svome, ipak kvalitetnijem protivniku, da nametnu svoju igru. Takva tvrda i rastrzana igra bez izglednih prilika za pogodak potrajala je skoro cijelo prvo poluvrijeme, da bi u posljednjoj minuti, kada su svi očekivali da će se na odmor otići praznih mreža Mladež hdz-a pogotkom Gavranića povela s 1:0.

Vodstvo Mladeži nije omelo ‘Školjkaše’ da u drugom dijelu nastave s pritiskom na obranu protivničke ekipe što je brzo urodilo plodom, pogodak Šimunovića u 24. minuti vratio je utakmicu rezultatski na početak. Usprskos nastojanjima ‘Školjkaša’ da povedu, to im nije polazilo za nogom, u jeku njihovih napada Mladež Hdz-a pogotkom Poljaka u 32. minuti ponovo dolazi u vodstvo.

Međutim, to vodstvo Mladeži Hdz-a bilo je kratkog vijeka, naime već dobrano izmoreni stalnim pritiscima protivnika’ njihova obrana ubrzo popušta pa su tako već u 35. minuti ‘Školjkaši’ pogotkom Rožića uspjeli izjednačiti da bi samo minutu kasnije Bašić po prvi put doveo Školjke ‘Katić’ u vodstvo. Iscrpljeni igrači Mladeži Hdz-a više nisu imali snage za preokret pa je drugi pogodak Šimunovića u posljednjim trenucima utakmice samo bio točka na njihovu pobjedu.

Školjke ‘Katić’ igrale su u slijedećem sastavu: Stipe Jakovljević, Deni Đuras, Vedran Mravak, Ante Plazonić, Jure Bašić, Ivan Katalinić, Toni Kovačević, Mladen Rožić i Ivan Šimunović. Voditelji ekipe bili su: Ivica Radunić i Ivan Čeko.

Pehare i medalje, kako poraženima u finalu Mladeži Hdz-a tako i pobjedničkoj ekipi Školjke ‘Katić’ podijelio je gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić.

Prije samog finala odigrane su dvije revijalne utakmice, pioniri HNK Vala (’04-’05. god.) bili su za gol bolji od svojih vršnjaka iz NK Gošk-a dok su u drugoj revijalnoj utakmici pioniri Primorskog doca (’06-’07. god.) bili bolji od svojih vršnjaka iz FC Bonita pobijedivši ih 3:0.

HNK VAL — NK GOŠK                                                   1:0  (0:0)
(Mateo Kojadin)

FC BONITO KAŠTELA — MNK PRIMORSKI DOLAC     0:3  (0:1)
(Tomo Balov 2, Frane Dujmović)

Finalnu utakmicu sudili su Denis Ninčević i Joško Cikojević dok je obje revijalne utakmice odsudio Ivan Domazet.