Početna Sport Samo nekoliko sati prije ključne utakmice HNS donio važnu odluku oko izbornika...

Samo nekoliko sati prije ključne utakmice HNS donio važnu odluku oko izbornika Čačića

1219
UDIO

Ante Čačić ostaje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije još dvije godine! Na današnjoj sjednici u Zagrebu i uoči utakmice s Ukrajinom Izvršni odbor HNS-a na prijedlog predsjednika Davora Šukera odobrio je Čačiću produljenje ugovora.

Čačić je reprezentaciju preuzeo u rujnu 2015. godine i Hrvatsku vodio na Euru u Francuskoj. Kad je preuzeo reprezentaciju, potpisao je ugovor do kraja ciklusa Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji. U trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove među kojima su Dinamo, Lokomotiva, Maribor, Inter, Slaven Belupo, Osijek te nekoliko niželigaša.

Zanimljivo, 63-godišnji Čačić večeras će protiv Ukrajine (20:45, Maksimir) prvi put otkako je preuzeo reprezentaciju igrati kod kuće pred punim stadionom.

– Hrvatska nikada i protiv nikoga nema pravo tražiti alibi, pogotovo zato što nakon dvije godine (protiv Norveške je 2015. bilo 23.920 gledatelja, nap.a.) igramo pred svojim navijačima i želimo demantirati bučnu manjinu koja govori o bojkotu i tvrdi da se hrvatsku reprezentaciju ne voli.

Ja kao izbornik nigdje u Hrvatskoj nisam doživio nikakvu nelagodnost, a hrvatska reprezentacija je puno više nego što misle neki pojedinci koji vole trovati – kazao je nedavno Čačić.

Preuzeto sa vecernji.hr