Početna Hrvatska Sljedeći utorak sajam poslova u Splitu

Sljedeći utorak sajam poslova u Splitu

1302
UDIO

Pod organizacijom Regionalnog ureda Split i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u sljedeći utorak, (04.travnja 2017.) u prostorima Kongresnog centra „Poljud“ (Lora), Poljudsko šetalište 1,  od 10:00 – 15:00 održati će se Sajam poslova. 

“Sajam za 10” naziv je desetog po redu Sajma poslova i sudjelovati će više od 70 poslodavaca, sa ciljem organizatora da budu zastupljeni poslodavci iz djelatnosti turizma, ugostiteljstva, građevine, proizvodnje, brodogradnje, prijevoza i trgovine, djelatnosti koje će utjecati i na brojno sezonsko zapošljavanje.

Poslodavci će se posjetiteljima predstaviti kroz promotivne materijale, multimedijske prezentacije te kroz osobni kontakt s posloprimcima.

Kako poručuju organizatori svoje mjesto na Sajmu će pronaći i obrazovne institucije iz Splitsko-dalmatinske županije koje će predstaviti svoje programe te demonstrirati znanja i vještine za koje educiraju zainteresirane.

Posebna pažnja posvećena je novom paketu Mjera aktivne politike zapošljavanja – „Od mjere do karijere“. S početkom u 11:00 posjetiteljima će biti prezentirane poticajne mjere u zapošljavanju i obrazovanju nezaposlenih osoba iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na upit „Kako prepoznati ključne karakteristike zaposlenika važnih za uspjeh poslovanja?“ odgovorit će prezentacija / okrugli stol naziva „Procjena kompetencija i/ili potencijala radnika.“

„Speed date“ – brzi razgovor s poslodavcima pružit će priliku nezaposlenim osobama za predstavljanje sebe i svog radnog potencijala.

Radionice i vježbe namijenjene su svim zainteresiranima s ciljem samoprocjene radnog potencijala i usavršavanja vještina neophodnih za traženje posla.

Promet d.o.o. osigurava besplatan prijevoz na svim linijama zonskog i međumjesnog prijevoza posjetiteljima sajma do Kongresnog centra Lora, Poljudsko šetalište 1, u vremenu od 10-15h.

Posjetitelji će besplatan prijevoz moći koristiti na temelju predočenja odgovarajućeg letka ili uputnice izdane od strane matičnog savjetnika HZZ-a. 

PROGRAM 10. Sajma poslova:

10:00: Svečano otvorenje 10. Sajma poslova

10:00 – 15:00: Predstavljane poslodavaca na izložbenim pultovima

10:00 – 15:00: Predstavljanje obrazovnih institucija i demonstracije vještina

10:00 – 15:00: Vježba: „Dvije minute za autoportret“

10:00 – 15:00: Vježba: „Brzi test poznavanja svojih pozitivnih osobina“

11:00 – 12:00: Prezentacija: „Mjere aktivne politike zapošljavanja“

11:00 – 12:30: „Speed date“ – brzi razgovor s poslodavcem

12:00 – 13:00: Prezentacija/okrugli stol „Procjena kompetencija i/ili potencijala radnika“

12:00 – 13:00: Radionica: „Zašto su neki ljudi uspješniji u pronalaženju posla od drugih?“

15:00: Zatvaranje 10. Sajma poslova