Početna Hrvatska Bulj jesi li pozicija ili opozicija – znaš li?

Bulj jesi li pozicija ili opozicija – znaš li?

Iako je u Saboru digao ruku za Lex Todorić, Mostovac Miro Bulj dao je intervju Nacionalu iz kojeg bi neupućeni promatrač rekao da se zasigurno radi o članku oporbene stranke, a ne stranke koja u koaliciji s HDZ-om tvori vlast u Hrvatskoj.

1480
UDIO

SABORSKI zastupnik Mosta Miro Bulj oštro je kritizirao premijera i predsjednicu te najavio da će glasati za smjenu ministra financija Zdravka Marića.

Iako je u Saboru digao ruku za Lex Todorić, Mostovac Miro Bulj dao je intervju Nacionalu iz kojeg bi neupućeni promatrač rekao da se zasigurno radi o članku oporbene stranke, a ne stranke koja u koaliciji s HDZ-om tvori vlast u Hrvatskoj. Bulj je tako zbog situacije u Agrokoru prilično oštro napao premijera Plenkovića, predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, ministra financija Zdravka Marića i guvernera HNB-a Borisa Vujčića, protiv kojeg je najavio i podnošenje kaznene prijave zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Bulj tako, između ostalog, smatra da je ministar financija Zdravko Marić znao da se Agrokor zadužuje putem mjenica bez pokrića i to u iznosu od 10 milijardi kuna.

“Naravno da je znao, kao i njegov prethodnik Lalovac i ostali. Marić je bio visoko pozicioniran unutar Agrokora i morao je znati. Problem je u tome što se on zbog veza s Agrokorom u najtežem trenutku za Hrvatsku od Domovinskog rata izuzeo od svih odluka i Hrvatska nije imala ministra financija”, rekao je Bulj, pa dodao kako dizanje ruke za Lex Todorić “nije bila laka odluka”, ali je tako postupio jer se nada kako će se tim zakonom zaštititi radna mjesta u Agrokoru.

Bulj tvrdi kako bi i Zdravko Marić i Boris Vujčić zbog Agrokora trebali podnijeti ostavke: “Marić treba podnijeti ostavku, ali i guverner Vujčić te cijelo Vijeće za financijsku stabilnost. Svi krivci trebaju odgovarati i to ne samo zatvorom, nego im se treba oduzeti i imovina”.

Iako je najavio da će glasati za smjenu Marića, Bulj nije zaboravio napomenuti da je to njegova “osobna odluka” te da ne zna kako će glasati ostali zastupnici Mosta.

Mostovac je vrlo kritički progovorio i o nedavnoj izjavi premijera Plenkovića, koji je u kontekstu drame u Agrokoru rekao da neće nikom dozvoliti da koristi represivni aparat u predizborne svrhe: “To je žalosna izjava, osobito kad dolazi od hrvatskog premijera. Radi se o nerazumnoj izjavi, osim ako se želi nekog zaštititi. Pozivam institucije da u što kraćem vremenu obave svoj posao, a ne da se čeka završetak izbora. Evo, ja ću odmah povući svoju kandidaturu i neću sudjelovati u izborima ako je tako premijeru lakše”.

Bulj je prokomentirao i nedavno zgražanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je nakon duge šutnje “otkrila” da još uvijek aktualni vlasnik Agrokora, Ivica Todorić, živi u dvorcu.

“Šutjeli su i njezini prethodnici o Agrokoru, a sve su znali. Predsjednicu je izabrao narod i ima određene ovlasti. Između ostalog, ona je i šefica Vijeća za nacionalnu sigurnost te ga je već odavno trebala sazvati zbog situacije u Agrokoru. Reakcija predsjednice trebala je biti puno ranije”, rekao je Bulj.

IZVOR: index.hr