Početna Hrvatska I HSP prosvjeduje protiv Frljića

I HSP prosvjeduje protiv Frljića

1585
UDIO

NEĆE samo HRAST prosvjedovati pred splitskim HNK-om u ponedjeljak kada je planirano da se izvede predstava Olivera Frljića “Naše nasilje i vaše nasilje”. Predstavu će pokušati spriječiti i članovi splitskog HSP-a.

“Nećemo dozvoliti da nas blati”

Detalje nam je otkrio Grgo Jelavić Mitrović, tajnik županijske organizacije.

“Ogorčeni smo. Kako je moguće da ovakva predstava uđe u program Marulićevih dana. Ministrica se ogradila, ali ona je mogla staviti veto, narediti da se ne igra. Taj Frljić ide toliko duboko u vrijeđanje Hrvata da u njegovoj predstavi Isus opći s majkom Marijom, a onda ona vadi hrvatsku zastavu. To je bezobazluk, on je jedna obična ništarija, ismijava nas i blati. To nećemo dozvoliti. To je izrugivanje s vjernicima i narodom koji je 90 posto katolički”, kaže Jelavić Mitrović.

“Neka ide u tu svoju Jugoslaviju koju toliko zaziva”

Pitali smo ga kako misle spriječiti održavanje predstave.

“Pokušat ćemo nagovoriti narod da ne ulazi na predstavu. Možda tu ima i znatiželjnog svijeta, mi ćemo im pokušati objasniti naše stajalište i pozvati ih da ne sudjeluju u tome. Ja osobno, kada bih vidio tog Frljića, ja bih ga probio nogom u guzicu i zauvijek protjerao iz Splita. Neka ide u tu svoju Jugoslaviju koju toliko zaziva”, kazao nam je tajnik splitsko-dalmatinskog HSP-a.

Protiv Frljićeve predstave podigla se i crkva, a kako smo danas provjerili u HNK Split, predstava ide kako je i planirano.

IZVOR: index.hr