Početna Hrvatska Sutra 02.05. prosvjed na Markovu trgu

Sutra 02.05. prosvjed na Markovu trgu

1369
UDIO

“POBUNIMO se da ne otplaćuje Todorićev dug koji je na nama zaradio milijune koje je spremio u inozemstvu, pobunimo se protiv poreza na nekretnine, pobunimo se protiv ovršnog zakona, protiv Hanžekovića, protiv Hrvatskih cesta (mi smo ih izgradili), pobunimo se za bolju budućnost nas i naše djece!!! Nemojmo biti robovi vlastite države!”, stoji u pozivu na “Prosvjed malih ljudi koji upravo traje na Trgu bana Jelačića u Zagrebu gdje se okupilo oko tisuću građana.

“Neka svi oni koji su u Maksimiru dođu ovdje. Neka se dođu boriti za svoja prava. Želim poručiti na početku: ovo nije politički skup. Ovo je građanski skup. Ovo je glas naroda i također nemojte slučajno sutra preoblikovati naše riječi, širiti neistine i lažu. Recite istinu, recite ljudima da do promjena može doći. Može ako smo svi na istom mjestu i ako se svi borimo za pravo na slobodu, da ne budemo ničiji robovi. Da se naša djeca ne rađaju u robovlasničkom dužništvu. Ja imam dijete, i ono je već dužno. Pozivam sve mlade da dođu, sve starije koje imaju male mirovine da se dođu izboriti za sve ono što su godinama radili. Mi smo svi jedna velika obitelj. Svi koji su ovdje sutra će znati što je istina. Ako se sad ne probudimo, do 2018. ćemo svi postati robovi.”, rekla je organizatorica.

Prvi će pričati Ivan Pokupec.

“Prije sat vremena me zvala supruga i rekla da je moj jednogodišnji sin završio na hitnoj operaciji. Skoro nisam došao, ali sam ipak odlučio doći jer dok ovi u Maksimiru jedu kineksi grah, netko ovdje mora stajat za našu djecu. Ja sam rob. Moj pradjed je bio rob. Nije bio ni ustaša ni partizan. zato je gledoa kako mu i jedan i drugi režim uzimaju sve. Moj djed je također bio rob. On je otjeran jer nije bio u partiji. Moj otac je također rob. Zagrebački fakin koji je navijao dza Dinamo i priželjkivao Hrvatsku. Nije upao u HDZ. Zato danas živi od 2500 kuna penzije i proklinje sam sebe jer mene i moju braću nije naučio jamiti. Meni je robstvo u genetskom kodu. Uvijek sam bio dobar u tome. U zamjenu sam šutnju dobio sam akademsku titulu, stalno zaposlenje i plaću koja stiže na vrijeme.”

Jedan je mladić pozvao sve građane da sutra i 10 sati dođu na Markov trg i prozovu odgovorne za stanje u Hrvatskoj. “Sutra u 10 svi na Markov trg! Prozivamo odgovorne i ostajemo do kraja makar prolijevali krv. Ne može više da okreću milijarde preko naših leđa. Sutra u 10 pokažimo tko smo i što smo”, rekao je.

“Narode, budimo kao jedan, moj otac leži pod ovom zemljom, majku im jebem lopovsku. Ja ne mogu više. Idemo sutra na Markov trg”, poručila je jedna djevojka …

IZVOR: index.hr