Početna Hrvatska Hasanbegović žestoko raspalio po Plenkoviću, njegovim suradnicima i “nevidljivim mentorima”

Hasanbegović žestoko raspalio po Plenkoviću, njegovim suradnicima i “nevidljivim mentorima”

1361
UDIO

Obraćanje je započeo podsjećanjem na pismo, tada europarlamentarca Andreja Plenkovića HDZ-ovim zastupnicima u Hrvatskom saboru tijekom krize u vladi Tihomira Oreškovića kada je na čelu stranke bio Tomislav Karamarko. Koristio se Marxovim riječima o ponavljanju povijesti – jednom kao tragediji, drugi put kao farsi, piše t portal.

– Tada je Andrej Plenković uputio zastupcima svoje stranke u Saboru uputio dramatično pismo da trebaju preuzeti političku odgovornost za Hrvatsku. Da u paralmentarnom radu postoje trenuci u kojima trebna vlastitu savjeti uskladiti s interesima stranke. Pozvao je da glasuju po savjesti za dobrobit Hrvatske tj. za neposluh stranačkim tijelima, a zbog kojih Andrej Plenković nije bio izvrgnut stranačkim sankcijama. Malo prije toga Plenković je na stranačkom saboru ustvrdio da stranka ne može biti talac sudbine bilo kojg svojeg člana.- istanuo je Hasanbegović.

Danas je, kaže, stranka, taoc ministra financija Zdravka Marića kojeg smatra neospornim stručnjakom s kojim je dobro surađivao, a koji uopće nije član stranke.

– Taj talački položaj implicirao je i neke druge psihološke i političke terete jer je implicirao da se stranka u aferi Agrokor pretvara u jamca tog koncerna.- istaknuo je.

– Danima sam sebi postavljao pitanje smije li se HDZ dovesti u poziciju taoca? Smije li se bez promišljanja razvrgnuti politički odnos,a da se ne nazire neki drugi? Smije li pozicija HDZ-a i njegove Vlade ovisiti ne samo o njegovom članu nego o čovjeku koji nije član stranke?- naglasio je da su stranačka tijela dovedena pred svršen čin otkazivanjem koalicije s Mostom.

– Plenković je opetovano hazarderski ugrozio opstojnost Vlade i da je HDZ i dalje favorit na potencijalnim izborima, odlučio sam na kocku staviti svoju političku sudbinu ne prepuštajući je ničijoj samovolji ili hiru. Zastupam raspoloženje mnogih članova i pristaša HDZ-a.- kazao je.

– U posljednjih godinu i pol, dvaput su održavni izbori za Hrvatski sabor, dvaput je hrvatski narod većinsko povjerenje dao HDZ-u, većina hrvatskih državljanja je pokazala kako ne želi da ovom državom upravljaju SDP, HNS, IDS i SDSS notornog Milorada Pupovca, Milan Bandić i njemu slični. Svjedoci smo da Plenković sa svojim mentorima, dogovorima ispod stola i jeftinim političkim smicalicama želi koalirati s malim strankama.

– U stranci ima mnogih koji samnom dijele iste nade i bojazni.- Istaknuo je kako je ovim potezom stavio na kocku svoju političku karijeru, prenosi t portal.

preuzeto sa dalmacijanews.hr