Početna Kaštela Kaštela – Spremna za ženu, gradonačelnicu?

Kaštela – Spremna za ženu, gradonačelnicu?

Ukratko danas smo svi građani Kaštela i svi imamo isti interes i cilj - bolja Kaštila.

1534
UDIO

Nekada davno naše misto bilo je naseljeno nekim ljudima, … među njima se spominjala i Trpimirova darovnica kao i riječ HRVAT koja datira iz 852 godine, a po njoj se slavi i Dan grada Kaštela 04.ožujka.  Ovoj našoj priči to sada nije tema, pa da preskočimo par stoljeća sve te ljude, hrvate i sve stanovnike 7 sela proglasimo bodulcima do nekih praskozorja 2. Svjetskog rata kada počinje doseljavanje vlaja. Nas vlaja među otprije nastanjene tzv.bodulce.

Skoro pola stoljeća je trajala migracija kao i prepucavanje domaćih i doseljenih no i to nije današnja tema. Ajde nekako kad se to posredilo/pospremilo. Malo vlaji evoluirali, malo bodulci asimilirali kad eto Domovinskog rata i novog jačeg doseljavanja u Grad podno Kozjaka. Ovi puta se radilo o bosancima, mahom Hrvatima iz Bosne. I to nije današnja tema, a kako smo svi svjedoci današnjice ne treba nikome ništa objašnjavati – ko je ko i ko je kakav.

Ukratko danas smo svi građani Kaštela i svi imamo isti interes i cilj – bolja Kaštila.

Tako je i naša doktorica Baldić-Lukšić ispred liste MOSTa izašla demokratskim putem na izbore, ponudila svoje znanje i životno iskustvo iz privatne stomatološke prakse duge skoro 30 godina.

Ujedno je obiteljska žena, majka dvoje djece, a i žena hrvatskog dragovoljca Mihovila.

Da ju preveč nefalimo …

Eto svi gore nabrojani Kaštelani imamo priliku izabrati ženu gradonačelnicu.

Hoćete li? – ostaje na Vama.

Ante Parčina