Početna Hrvatska Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja podržat će Vladu HDZ-a

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja podržat će Vladu HDZ-a

Uz Pupovca i Sauchu imamo još jednog obračenika.

1226
UDIO

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja podržat će Vladu HDZ-a, piše Jutarnji list, i glasati za četiri nova ministra koja bi premijer Andrej Plenković trebao predstaviti u Saboru početkom lipnja. Radi se o jednom mandatu – iz HSU-a je u Saboru u ovom trenutku samo HRelja.

Radi se o stranci koja je bila dosadašnji koalicijski partner SDP-a, a Hrelja pojašnjava kako novi izbori ne bi ništa donijeli. “Ja predstavljam biračko tijelo koje nema previše vremena za čekanje i nemam problem s tim da podržim Vladu koja će zauzvrat riješiti određene probleme umirovljenika, od dopunskog zdravstvenog, mirovinska pitanja i pitanja socijale – objasnio je Hrelja. Kaže i kako je od HDZ-a dobio signale za razgovor.

Znači li to da Plenković ima većinu?

U slučaju da svi koji su dosad u Saboru podržavali Vladu Andreja Plenkovića i dalje ostanu pri tome, Hrelja će biti 77 saborski zastupnik koji podržava Vladu i tako osigurati potrebnu većinu. No, obzirom da je za većinu potrebno minimalno 76 glasova, Plenković bi za stabilnu većinu trebao pridobiti još HNS, HSS i IDS, ili barem neku od tih stranaka, no njihovi lideri zasad se opiru takvoj mogućnosti.

Nije sasvim izvjesno niti da će svi koji su glasali protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića i za novog predsjednika Gordana Jandrokovića podržati novu većinu i ministre