Početna Kaštela Najbolji mladi vatrogasci kod gradonačelnika

Najbolji mladi vatrogasci kod gradonačelnika

1274
UDIO

Gradonačelnik Denis Ivanović u pratnji zamjenika Jadranke Matok-Bosančić i Grgice Benutića, danas je upriličio primanje predškolaca DV “Pčelice” koji su na 8. Maloj vatrogasnoj olimpijadi osvojili prvo mjesto.
Mala vatrogasna olimpijada Kaštela 2017. održala se 19. svibnja na stadionu GOŠK -Adriachem, u Kaštel Gomilici, a predškolci DV “Pčelice” već treću godinu zaredom nositelji su prvog mjesta.

Organizator već tradicionalne male vatrogasne olimpijade je Milivoj Taslak, Predsjednik Savjeta za vatrogasnu mladež HVZ-a i Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Kaštel Gomilica”.

Djeca su stigla u pratnji ravnateljice DV “Kaštela” Ivanke Vučice, vatrogasnog zapovjednika Milivoja Taslaka, i časne sestre odgajateljice iz vrtića.

Ravnateljica Ivanka Vučica zahvalila je gradonačelniku i zamjenicima na primanju i istaknula da je Mala vatrogasna olimpijada u Kaštelima već i svojevrsna tradicija, a kaštelanski vrtići su jedini u Hrvatskoj koji organiziraju ovakvo događanje uz veliku potporu dobrovoljnih vatrogasnih društava i glavnog zapovjednika Milivoja Taslaka.

Zapovjednik Taslak uz zahvale gradonačelniku na primanju pohvalio je djecu pobjednike, te istaknuo da se radi o dječjem sportskom događanju na kojem svi uživaju i vesele se od djece, roditelja, voditelja, što je i cilj samog natjecanja. I ove godine na 8. Maloj vatrogasnoj olimpijadi u Kaštelima, u podjeljenih 28 ekipa, sudjelovalo je 196 djece predškolske dobi koje su vodile 41 odgajateljica i 21 stazni sudac. Već tradicionalno ekipe su se natjecale u sedam različitih igrica, u kojima su pokazali svoju spretnost, uvježbanost i brzinu, a  koje su slične vatrogasnim igrama za mladež, kazao je o samoj Olimpijadi zapovjednik Taslak.

Gradonačelnik je čestitao malim pobjednicima i pohvalio trud i zalaganje same djece ali i voditeljica koje su djecu usmjeravale i bodrile prilikom priprema za natjecanje.
Primanje je za uspomenu zabilježeno i zajedničkom fotografijom, a gradonačelnik je djeci darovao i simbolične poklone u vidu nagrade za osvojeno prvo mjesto.