Početna Kaštela Nestašica krvi u KBC-u: Akcija prikupljanja nastavlja se i u subotu

Nestašica krvi u KBC-u: Akcija prikupljanja nastavlja se i u subotu

992
UDIO

 

U splitskoj bolnici i dalje nedostaje krvi, pa će Centar za transfuzijsku medicinu zalihe prikupljati i u subotu. Građanima je iz KBC-a još u srijedu upućen apel da daruju krv i tako nekome spase život,. Dr. Jela Mratinović-Mikulandra kaže da im nedostaje svih krvnih grupa, ali da je najveća nestašica grupa 0+ i A+. Djelatnici Centra od srijede rade produženo, od 7,30 do 18 sati.

– Zadnjih desetak dana imamo smanjene ulaze, a s druge stane opet nam se povećala potrošnja. Našli smo se u situaciji da nemamo dostatne količine. Zbog toga, na sreću, nismo ništa odgađali od operacija i nitko nije zakinut u liječenju, ali s obzirom na situaciju moglo bi nam se to skoro dogoditi pa smo zato odlučili uputiti apel svim građanima dobre volje – kazala je dr. Mratinović-Mikulandra.

Da bi situacija sa zalihama krvi bila zadovoljavajuća potrebno je prikupiti četristotinjak doza, pa je u petak organizirana i terenska akcija darivanja krvi u Kninu. Dr. Mratinović-Mikulandra poziva sve ljude dobre volje da se odazovu u što većem broju. Krv mogu dati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina.
izvor:dalmatinskiportal.hr