Početna Hrvatska Uspjeh Mažoretkinja grada Kaštela, članice KUD-a KORAK

Uspjeh Mažoretkinja grada Kaštela, članice KUD-a KORAK

2344
UDIO

 ŽETVA MEDALJA U BARU
Mažoretkinje grada Kaštela koje djeluju kao sekcija KUD-a Korak proteklog vikenda sudjelovale su na 8. Mediterranean best dance 2017. u crnogorskom gradu Baru, gdje su još jednom bile uspješne i osvojile više medalja.

Natjecanje su organizirali plesni klub Habanera i Barske mažoretkinje, a nastupilo je gotovo 2000 plesača i plesačica iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Bugarske, Albanije, Makedonije i Rumunjske i to u više plesnih disciplina, clasic ballet, break dance, hip hop, disco dance, latino show, mažoret ples, pom – pon, zastave, twirling i drugo.

Mažoretkinje grada Kaštela natjecale su se u mažoret plesu nastupivši s 10  koreografija.

Najmlađa natjecateljica s nepunih 5 godina Lucija Romić osvojila je ukupno 3 zlatne medalje  u disciplinama solo štap, solo pom-pon i duo štap s Felicijom Vrtlar dobne uzrasti djeca.

Kadetkinja Lucija Vranješ osvojila je dvije zlatne medalje u disciplinama solo štap i solo pom-pon kadetski uzrast.

Mia Kokan u disciplini solo pom-pon juniorske uzrasti osvojila je srebrenu medalju. Marija Kokan i Ana Vicković koje su nastupale u disciplini duo štap juniorskog uzrasta osvojile su treće  mjesto osvojivši brončanu medalju.

Zlatnom medaljom mogu se pohvaliti i kadetkinje u mini formaciji štap, koju su činile Lucija Vranješ, Lana Petrović, Manuela Lukas, Danijela Brnas, Viktorija Butir Knežević.

Juniorke  Vedrana Zoko, Ana Vicković, Marija Kokan, Mia Kokan  i Lara Zelić u kategoriji Mini formacija štap zauzele su drugo mjesto osvojivši srebrnu medalju.

Plesna koreografija pod nazivom velika formacija štap juniori zauzela je 4 mjesto .

– Ostvarenim rezultatima vrlo smo zadovoljni, štoviše i ponosni.  U tri godine djelovanja Mažoretkinje grada Kaštela osvojile su preko 40 medalja i 24 pehara.
Sada se možemo dan-dva odmoriti, a potom posvetiti pripremama za ljetne nastupe, međunarodno natjecanje u Opatiji, te predstojeće međunarodno  natjecanje  u organizaciji naših klubova INTERNATIONAL KAŠTELA DANCE OPEN , koje će se održati 2.rujna 2017.godine u dvorani SOKOLANA  izjavljuje  koordinator kluba Ivan Tošić .