Početna Hrvatska “Faca” iz Kaštela cipelari po Hvaru

“Faca” iz Kaštela cipelari po Hvaru

2285
UDIO

Kako smo doznali u razgovoru s Jelšanima, ozlijeđeni mladić je N.M.,kojeg je u utorak navečer pretukao M.K. iz Kaštela, koji se prije koju godinu doselio u Jelsu i od tada terorizira mjesto, a ovo je već treća osoba koju je premlatio. Po neslužbenim informacijama, navodno je mladić na parkiralištu u Jelsi, u blizini jednog kafića, branio osobu koju je M.K. napao, a onda ga je ovaj izudarao i bacio na pod, nastavivši ga cipelariti vrlo žestoko.

Budući da je postojala informacija da nasilni M.K. ima i oružje, iz Splita je poslana interventna policija koja ga je svladala i uhitila te privela na daljnju kriminalističku obradu.

– U utorak, 4. srpnja 2017. oko 11.50 zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira u Jelsi. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, i tom prilikom je utvrđeno da su u fizičkom sukobu sudjelovale tri muške osobe u dobi od 22, 27 i 60 godina, te jedna ženska osoba u dobi od 29 godina. Prema prvim informacijama, 27-godišnjak je, nakon prethodnog verbalnog sukoba, na ulici fizički napao 22-godišnjaka, prema kojem se zatrčao i bacio ga s mopeda za vrijeme vožnje, nakon čega su se nastavili međusobno udarati. U fizički sukob su se zatim uključili 60-godišnjak i 27-godišnjakinja. Nakon opisanog događaja 22-godišnjak, 27-godišnjak i 60-godišnjak su odvedeni na pružanje liječničke pomoći, te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. U odnosu na navedeni događaj provodi se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja – potvrdili su na naš upit iz PU Splitsko-dalmatinske.

Prema onome što smo saznali od stanovnika Jelse, oni su prilično ogorčeni na lokalne policajce.

– Svi naši policajci prolaze kraj njega ka da ga ne vide. Snimljen je jednom u dućanu kako krade, već je pretukao ljude, ponaša se ka šerif u mistu i sve nas zlostavlja, a policija ne radi ništa. Zatvaraju oči i samo ispijaju kave, biže od problema jer ne daj Bože da moraju intervenirati, možda bi se morali i potući s njim, a on je dosta jak, nabildan. Ovo je tipična priča o nefunkcioniranju sustava i ne znan šta se mora dogoditi da se pokrenu. Neće biti dobro ako Jelšani uzmu pravdu u svoje ruke, a i to bi se moglo dogoditi – govori nam jedan ogorčeni mladi Jelšanin.

Nikša Peronja, načelnik Jelse, kazao nam je kratko da je poduzeo sve što je u njegovoj moći, da je o svemu obaviještena policija i da vjeruje da će oni koji trebaju odraditi svoj posao.

IZVOR: slobodnadalmacija.com