Početna Kaštela Izvještaj pretkola, raspored događanja na turniru u Lukšiću

Izvještaj pretkola, raspored događanja na turniru u Lukšiću

1497
UDIO

IZVJEŠTAJ PRETKOLA:

UTORAK 04.07.

Kako smo u najavi već napomenuli, čast otvaranja 42. TRADICIONALNOG TURNIRA NA MALE BRANKE KAŠTEL LUKSIC 2017 ponovo je pripala neprikosnovenim momcima iz ekipe SEGET i NK AMATER. Amateri Jure Perisica su se dobro držali dok Segecani nisu uboli u višu i sa po 2 gola Cudine, Barade i Vulica semafor staje na 6:2 i Seget ide u 1.kolo.

U 21.00 istrčali su SEGRT HLAPIC i RUO ARENA 2! Šegrti na čelu s Ivanom Condicem Benekom nisu stali trcat svih 40 min nabijajuci strašan tempo iskusnim Sucuranima u dresovima Arene. Utakmica je u napetoj završnici zahvaljujući petom korneru i penalu završila 6:5 za Arenu. Kod Arene istakli su se Jercic i Devic po dva gola, a kod Šegrta Javorcic i Vrkic također sa po dva pogotka.

U 22.00 su istrčali naši medijski pokrovitelji VIJESTI DANA HR i najdraži gosti dosad LUTKANI iz Slavonskog Broda. U vrlo tvrdoj utakmici pobjedu od 3:2 ostvaruju Vijesti i idu u 1.kolo. Strijelci za Vijesti bili su Kusurin, Kragic i Simat, a za Lutkane Suhalj i Bresic.
Slavonci su obećali da dolaze i dogodine, a mi da ćemo im osigurat smještaj ?

U 23.00 susreli su se SIRIC COLOR i super ambiciozna ekipa Frane Jakusa BEACH BAR LUMBRELIN! U tvrdoj utakmici pogotke za Siric Color postižu Patrun i Dujmov, a kod Lumbrelina Tadin 1 i Djuras 4, pa pobjedom 5:2 Lumbrelin ide u 1.kolo! Da preskocimo sve floskule koje čitatelji očekuju, organizator je zakljucija da se nikako ne bi volija susrest s njima, a to je veliki kompliment!

SRIJEDA 05.07.

Prvenstvo svita na male branke u Luksicu se opako zahuktalo već u drugoj večeri, sta na terenu, sta u publici, bogme i na Okijevim stolovima i šanku. Miris Okijevih delicija širi se daleko, a kad se pridruže miomirisi iz Gricka, covik pomisli da je raju. Uvod sa spizom, pa sad malo o balunu…

U 19.30 sastali su se osvajači iz 2011 AYC i ambiciozni momci Stipe Balica s Japirka u dresovima RESTORAN INO 2. Kod Ina istakao se Goran Vujevic s 3 gola i vidi se da se covik u Luksicu osjeća ka doma, sta nam je drago. AYC u skoro originalnom sastavu unatoč laganim godinicama i drobicima pokazuje moć i na krilima Ivice Osibova Ribe s 4 gola i pobjedom 6:4 ide medju 64!!! Normalno da AYC posli utakmice ne ide doma nego Marko sprema musule i okuplja skvadru do jutra!

U 20.20 sastali su se Edini momci u dresu ALASA i Mikulicev i Delicev LIVERPOOL. Veterani Liverpoola su neočekivano poveli ni više ni manje nego 4:0 golovima Piplice, Niksica, Delica i Capete, ali očito su imali snage samo za jedno poluvrijeme. U drugom Kreso Vranjes razvaljuje psihu Frane Milosa, Sukera i Mije Segvica koji jednostavno poludjuju i gaze preko Liverpoola kao Skoti Engleze na Falkirku prije 700 godina!

U 21.10 istrčali su HOS ORIJ i prastari solinski asevi FAST FOOD SUPER SPAJO! Mijic, Spajic, Orlovic, Perkovic i Bubic bi prije 20-ak godina sve satrali i to su tili i večeras, ali mladi Hosovci iz Orija im pokazuju da je ovo 2017 i da je vrime za lec. Ipak da Spajo nije zaheba kolino, ko zna sta bi bilo…Pobjeda 7:4 vodi Hosovce u 1.kolo.

U 22.00 istrčali su ZNJVZNJI iz Podstrane i Brkovi iz Zrnovnice i ka i svi susidi pokazali tvrd balun koji je riješen tek u zadnjoj minuti kad Petar Pericic pokazuje zašto je prava roba na tržištu. Unatoč 2 gola Juginovica ZNJVZNJI ostaje u pretkolu, a Brkovi idu dalje!

ČETVRTAK 06.07.

U 19.30 istrčale su dvi splitske ekipe i to STUDIO MEGAGRAF i NULA +. Studio Megagraf je napokon pokaza zube i presta gubit dvocifrenom razlikom, a sve to zbog dizanja tenzija kroz termine. Strijelac jedinog pogotka, bio je Bačak.
Za Nulu + Brna i Loza su asistirali i pomagali, a po 2 komada zabili Simunić i Mijić, te sa pobjedom 1:4 otplovili u 1.kolo!

U 20.20 našli su se NOVOGRADNJA MATOŠEVIĆ iz K.Novoga i domaći CAFFE BAR FARAON INTER KL. Jedna od najtvrđih partija koje san gleda di se pobjednik rasplea tek u kraju.Žuti i Udovičić su nabijali tempo i da Šimun nije okrpija penal u Sv.Lovru gledali bi raspucavanje na penale, a ovako je završilo 1:2 za Faraon Inter KL golovima Livaje i Dolića. Dule i Dino sve su bliže okladi o osvajanju.

U 21.10 na sveopće veselje izašle su 2 domaće ekipe koje su užarile gledalište i to CAFFE BAR BROKVA 1 i UDRUGA MILJENKO I DOBRILA. Brokvin vlasnik Niđa Milić nije posla megazvijezde, ali je posla opaka 3 Lovrića, Rabadana, Šegotu, Putnika i Grbešića koje je vodija Ivan Stričević Kole, pa je publika definitivno bila na njihovoj strani. Za Miljenka i Dobrilu standardni meštri koji se nakon toliko godina zajedničke igre mislima dogovaraju: Tomaš, Čogelja, Petrušić, Šimić i Poljak. Ukratko, kad utakmica završi u ovom slučaju 2:1 za Brokvu, a po penal faliju Miljenko i Dobrila…to je ajme i ljubav puca, a Gigo i škvadra u 1.kolo.

U 22.00 h ljepotica večeri. Istrčali su domaći CAFFE BAR TWISTER i dragi gosti iz Mravinci CAFFE BAR GRACIJA MRAVINCE. Iskreno, očekivali smo lagan posal u režiji Twistera i tako je krenilo jer je Okac proigra Romića i činilo se da neće bit problema. Međutim gosti sa odličnim Mariom Marovićem su ne samo pružili otpor, nego imali i prilike za pobjedu.Međutim Švabo krade par baluna i skupa sa Sunarom preokreće rezultat i ostvaruje pobjedu 6:3.

U zadnjem susretu večeri istrčali su splitski RESTORAN ĐIR Šime Zebića i momci iz Donjih sela Bujasovi AUTO OTPAD ROKO/LA FUMEE. U najdinamičnijoj utakmici večeri pored velike trke vidilo se par odličnih golova. Za Đir su golove postigli Zebić i Keran, a za Otpad briljirali su braća Stude i Ćunka Žires, pa Rokov otpad pobjedom 3:5 ide u nastavak natjecanja!

Prve 3 tekme bez greške odsudio je Denis Ninčević Nina, a zadnje 2 na isti forte Ante Klepić

PETAK 07.07.

U 19.30 sastali su se stari asevi iz Sućurca BRIŽINE finalisti iz 2007. i momčine CAFFE BARA DONNA iz Dugog Rata. Kuriozitet da su i jedni i drugi nastupili bez zamjene, a to se defintivno negativno odrazilo na sućurane…Iako je Pero Elez ka u najboljim danima zašija 3 gola uz pomoć još jednog Matka Zokića i brata mu Kele, pobjedom 5-12 C.B.Donna ide dalje. Dragošević 2 gola, Novaković 4, a Roguljić 6 komada, nije loše.

U 20.20 istrčali su momčići iz .Staroga Darija Gogića po imenu RACING i CAFFE BAR FARAON kojega ove godine predstavljaju momci iz Solina na čelu sa Hrvojem Višićem. U tvrdoj utakmici istakao se Kristijan Jerković sa 2 pogotka. Pobjedom 5:7 Faraon ide među 64.

U 21.10 istrčali su MRSIKA i CAFFE BAR BARAMUNDI iz Podstrane. Nije to Mrsika iz 92, ali imaju ozbiljne namjere za ponovit poduhvat. Za Mrsiku su istrčali splitski futsal meštri Božinović, Laura, Subotić i Šarić, a za Baramundi Matić, Lovrić i Vujičević bez zamjene. To se u zadnjoj fazi utakmice pokazalo kao kobna greška, pa Mrsika na krilima Hajdukovog juniora Ivana Šarića sa 4 pogotka i pobjedom 7:3 ide u 1.kolo.

U 22.00 izašli su TOP TEN PODSTRANA i sućuraćki JABULANI s puno igrača, ali bez legendarnog voditelja Ante Perišića koji je zapeja u 3-oj smjeni. Za Top Ten su istrčali samo Džeko, Družijanić i Ružić šta se opet pokazalo kobno jer za Lukšić moraš imat konjsku snagu i bar jednu zamjenu. Sve greške Top Tena mudro i istovremeno okrutno su kažnjavali Maržić, Ivica Tuta, Niko Tuta, i Dino Grubišić sa po jednim golom i poznati Ivan Šunjić sa 3 gola, pa pobjedom 4:8 Jabulani ide u 1.kolo.

U 22.50 SHOOOOW!!!
Istrčali su CAFFE BAR PADRE/OPET ZVONE STARA ZVONA i RADOGRAD iz Krapine. Zašto SHOOOW!?? Pa zato šta su momci iz Krapine krenili u 17 h i stigli uoči utakmice koju su perfektno odigrali bez zamjene, malo pojili i popili, sili u auto, cilu noć vozili nazad i ujutro produžili na posal! Kako san i reka u najavi, pa nije Krapina blizu Doca! Za Radograd 2 gola zabio je Marko Tušek, 4 Nikola Poljak i 8 Krešo Puljek, a vozač-voditelj-gazda im je Dario Potočki vlasnik destiljerije za proizvodnju extra kvalitetne Viljamovke-RAKIJE koja je degustirana nakon za Okijevim šankom! Zašto još SHOOOOW? Pa zato je šta je za Padrea od 10 golova 7 zabija Silvio Knežević koji je zadnji put taka balun točno prije 365 dana na prošlogodišnjem turniru, a za ovu prigodu je mora kupit nove patike. Krapinci na 1.kolo stižu idući vikend, pa se zabava nastavlja!

SUBOTA 08.07.

U 19.00 h sastali su se trogirski RADIO BEPO 69,9 Tonija Čulina i druga Katićeva škvadra šibenska TIMEOUT BRODARICA/ŠKOLJKE KATIĆ 2. U 40 vrlo tvrdih minuti vidili smo samo po gol svake ekipe i to iskusnog Barade za Bepa i Perana za Brodaricu, šta se rijtko događa. U lutriji penala Radio Bepo pobjedom 8:7 ide u 1.kolo.

U 20.00 h istrčali su splitski PREPLAĆENI GUBITNICI Hrvoja Petrušića i RICO BAR iz Marine pod stručnim vodstvom Davora Vrbata. Gubitnici prvi put u Lukšiću, a Vrbatovim momcima naročito Zoranu Radeljiću sinu starog asa Vince ovo je četvrta godina i za svaku godinu je zabija po gol, dovoljno da bude MVP ovog susreta. Iako su za Gubitnike zabijali Marčić, Babić i Stojanović, pobjeda za Rica rezultatom 4:8 je neupitna.

U 21.00 našli su se domaći CAFFE BAR SENSATION našeg Petra Draguna sa splitskim asevima u svojim redovima i to: Čubelić, Smoljo, Čagalj i Banić protiv VINIŠĆA Marija Kostovića. Uz Marija su nastupili još i Ante Družijanić i vrlo raspoloženi strijelac 3 pogotka Ivica Pažanin, ali to nije pomoglo jer malo ko može proći u Lukšiću bez zamjene. Za Sensation po 3 komada su zabili Čagalj i Banić i svoju ekipu pobjedom 9:3 odveli u 1. kolo.

U 22.00 pristupilo se izvlačenju parova 1.kola uz prisustvo raznih voditelja, publike i simpatizera. Znači imali smo 64 ekipe tj 32 para koji su prethodno “ušporko” onako odma s terena objavljeni, a sve “učisto” ide sutra navečer. Atraktivnih parova ima, pa pogledajte, a evo nekako podvlačimo susrete:

Caffe bar Twister-Nula +
Pobjednik para Alu Brčić/Slivno protiv Jabulanija, ali bi vridilo spomenit i par…
Živi zid- C.B. Faraon Inter KL, jer Dino ne zna koga će sve Soćo dovest…

U 22.30 trebala je početi utakmica između splitske ekipe VISOKA Tonija Kačunića i starih aseva i nama dragih gostiju u majicama KAŠTEL ŠTAFILIĆA. Štafilićani su došli pomlađeni, ali i dalje jednako ambiciozni s namjeron da pojidu sve na terenu i posli kod Okija, naročito Mijo i Duje. Šta se nama kao organizatorima ritko, nikad, a ni tad ne događa dogodilo se večeras, jer je Toni Kačunić kapetan Visoke izgasija mobitel uru prije, iako smo se dotad čuli više puta i utvrdili da sigurno dolaze. Eto tako je kad imaš povjerenja u ljude…rekao je Lovecraft “što sam više upoznavao ljude, sve sam više volio pse”! Susret je registriran 3:0 bez borbe za Štafilić, pa eto prolaza među 64 najbolje škvadre.

Sve 3 utakmice suvereno je odsudio naš Nina!

NEDJELJA 09.07.

U 19.30 na teren su istrčali domaći ŠKOLJKE KATIĆ i MESNICA MRKI 1. Voditelj Školjki Radunić je dobro posložija škvadru pa su uz udarnu trojku Rožić-Dolić-Kostreš priliku dobili i Lovre i Mateo Katić potencijali hrvatskog nogometa i to sve priko leđa starog asa Mrkija koji je nastupija nakon 2 godine pauze i to sa starim prikama Špirom, Latinčićem. Šodom i Mijatovićem. Kod Mrkija jedini gol postigao je Špiro Kovačev, a kod Školjki standardno je briljirao Mladen Rožić sa 4 pogotka, pa pobjedom od 8:1 Školjke idu u 1.kolo koje ih čeka već sutra i to protiv Brkova.

U 20.20 izašli su RENT A CAR START i opet Mrkijevi momci prošlogodišnji finalisti MESNICA MRKI. Start je nastupio u punom sastavu sa Munivranom, Vrdoljakom (strijelac 2 gola), Zelićem, Marinićem, Vrkićem i Karamanom. Mesnica Mrki je imala problema sa izostancima, ali Pele, Zeko, Mrvica, Vedro i Roso nisu imali velike muke, pa pobjedom od 2:6 idu u 1.kolo.
Nakon ove dvi utakmice gazde obe ekipe Mrki i Katić su pokazali da su kavaliri i ćunke, te se međusobno počastili ukusnim gulašem kojega je specijalno za ovu priliku tako dobro spremija Beki, bravo.

U 21.10 sastali su se CAFFE BAR ŠURA iz Planjana i SV.MAVAR ŽEDNO Stipe Roška.Odlična tvrda muška utakmica sa nekoliko brejkova u kojoj se kod Šure najviše istakao Ante Petričević sa sva 4 postignuta gola, a kod Žednog stari as Niko Frana s 3 gola. Pogađate!?? Utakmica završava 4:4, a Frana razigravanjem na penale i ukupnom pobjedom 5:6 uvodi Sv. Mavar Žedno u 1.kolo.

U 22.00 smo vidili prekrasan susret između domaćeg ALU BRČIĆA i splitske ekipe SLIVNO. Za Brčića su nastupali veterani: Goreta, Tešija, Delić, Ivanković, Prde i Grgo Šiško. Za Slivno Čulić, Roguljić, Miočević i Šimić. Većim dijelom susreta, iako favoriti Alu Brčić se mučija i pokaza neke slabosti šta starome skautu i lovcu na talente i isto tako greške Okcu nije promaklo. Unatoč 3 gola Marija Miočevića za Slivno, dalje idu Brkini momci pobjedom 6:3.

U zadnjem susretu večeri u 22.50 h sastali su se MUĆ i ŠURFILOVIĆI. Kod Muća se istakao Josip Kokan sa 3 pogotka, a kod Šurfija Fradelić sa 4 pogotka, pa rezultatom 5:6 Šurfiji Ivana Bulata prolaze u 1.kolo.