Početna Kaštela Obrtnici održali Eno Gastro Kaštela 2017.

Obrtnici održali Eno Gastro Kaštela 2017.

1421
UDIO

U organizaciji Udruženja obrtnika Kaštela sinoć je održana gastro manifestacija Eno Gastro Kaštela 2017. na kojoj je sudjelovalo dvadesetak obrtničkih udruženja iz cijele Hrvatske. Svoja kulinarska umijeća predstavila su udruženja obrtnika grada Zagreba, Vrgorca, Požege, Pakraca, Siska, Pazina, Karlovca,  Metkovića, Duge Rese, Vrbovskog, Osijeka, Vinkovaca,  Vukovara, Stubice, Splita, Trogira i Varaždina i domaćin i organizator manifestacije – Udruženje obrtnika grada Kaštela.

Ova manifestacija održava se petu godinu za redom i na njoj su bile zastupljene sve  hrvatske kuhinje, dalmatinska, ličko – goranska, slavonsko – baranjska, zagorska te ona Istre i Kvarnera, a kulturni obol cijeloj manifestaciji dalo je kulturno umjetničko društvo Sedam Kaštela koje je otplesalo nekoliko izvornih plesova.

Osim što su obrtnici gastro ponudom  promovirali svoj kraj i vrijedne ljude koji u njima žive iskoristili  su priliku da se i sami podruže u neformalnoj i opuštenoj atmosferi kako bi razmijenili poslovna znanja i iskustva, te razgovarali o novim trendovima koji vladaju na tržištu kao i mogućnostima što tržište nudi.

Obrtnici su se prije same manifestacije u zgradi Gradske uprave sastali i sa gradonačelnikom Denisom Ivanovićem i zamjenicima, Jadrankom Matok-Bosančić i Grgicom Benutićem. Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo susretom  i činjenicom da je manifestacija okupila veliki broj hrvatskih obrtnika, te da će Kaštela tijekom održavanja ovog događaja biti Hrvatska u malom. Gradonačelnik je prisutnima također poručio da će Grad uvijek biti potpora obrtnicima i ovakvim konstruktivnim okupljanjima.

U ime organizatora i svih obrtničkih udruženja zahvale je uputio Ivan Gotovac – predsjednik Udruženja obrtnika Kaštela kao i predstavnica Hrvatske obrtničke  komore Violeta Jelić koja je kazala da je ova manifestacija  omogućila dobru promociju hrvatskih obrtnika,  njihovo bolje povezivanje kao i međusobnu razmjenu znanja i iskustava.

Svi obrtnici, sudionici ove manifestacije  bili su složni da su  raznovrsno pripremljena autohtona  jela bila  najbolja  turistička promocija za Kaštela, sva obrtnička udruženja i njihove gradove kao i za cijelu Hrvatsku, sigurni da će  dogodine kuhati u još većem broju.

Foto: Dragan Kovač