Početna Kaštela Kaštela – Održan 2. Međugradski turnir u odbojci

Kaštela – Održan 2. Međugradski turnir u odbojci

1886
UDIO

U četvrtak 20.07.2017. u organizaciji Odbojkaškog kluba Kaštel Lukšić na kultnom odbojkaško-malobrankaškom igralištu po kojem su gazili mnogi velikani u srcu mista održan je 2. MEĐUGRADSKI TURNIR NA OTVORENOM ZA ODBOJKAŠICE 2002. GODIŠTE I MLAĐE. Na turniru su sudjelovale 4 ekipe i to:

OK SINJ
OK ZADAR
OK ŠIBENIK 1991.
OK KAŠTEL LUKŠIĆ

Za OK SINJ pod budnim vodstvom ažurne trenerice naše drage Anite Vuković Macanke i predsjednika kluba Ivica Zorica velikog sportaša, čovika i ajatolaha rock&rolla nastupile su:
Pavić, Gusić, Jukić Bračulj, Zorica, Rosandić, Domazet, T.Kojić, Bračulj, B.Kojić, Vitić, Tomašević i Marić.

Za OK ZADAR sa Domenikom i Robijem Kresojom te nasljednikom p.Zdravka Dacijara utemeljitelja zadarske odbojke Marin Masnić nastupile su:
Župan, Pedić, Zelić, Baroš, Fabijan, Krpeta, Ćorak, Miočić, Rogić, Dunatov, Gambiraža i Končurat.

Za OK ŠIBENIK 1991 Tonija Skelina (ovaj put bez ćaće Paška) nastupile su:
Šarin, Badžim, Krnić, Vranjeka, Aleksa, Piližota, Grgurica i Marin.

Za Barin OK KAŠTEL LUKŠIĆ nastupile su:
Sara Kelic, Martina Raca, Leonarda Vukadin, Dora Jurić, Sara Omašić, Marija Vukorepa b., Leonarda Miljak, Anita Rogulj, Janja Plazonić, Ana Skorup, Nina Strize, Marija Vukorepa., Marta Kačanić i Maja Visic.

U prvom polufinalu u 18.00 h sastali su se OK KAŠTEL LUKŠIĆ i OK ŠIBENIK 1991. Bare je isproba novu formaciju i to bez ijednog pripremnog treninga i to ponajviše zbog iznenađenja i da vidi kako će Predrage reagirat, a Predrage manirom starih matematičarki bez problema rješavaju postavljeni zadatak. Lea je na poziciji libera odradila odličnu stvar, Sara na korektoru, Maja i Nina na primaču-pucaču, a poslovično odlična Kela na dizaču. Kad se njima pridodaju dva moćna srednja blokera Marta i Marija, eto škvadre dogodine za neku seniorsku ligu. U ovoj utakmici je bilo prilike da svoje znanje pokažu i ostale, pa su se razigrale i Janja, Anita, Dora, Leonarda, Marija, Ana i Martina.
Kolega Skelin kojeg mnogo uvažavamo i koji također stvara jednu lipu priču u Šibeniku istrča je s jednom mladom i potentnom postavom sa Katarinom Badžim na čelu, pa očekujemo da ćemo se dugo godina fajtat i naravno družit.
Na koncu pobjeda od 2:0 za domaći OK KL nije bila upitna.

U drugom polufinalu u 19.00 h sastali su se OK SINJ i OK ZADAR. Zadranke su od starta nametnile ritam i imali vodstvo u prvom setu 20:24, ali sinjanke po ko zna koji put u povijesti tog najborbenijeg kluba u Hrvata rade brejk i pobjeđuju 27:25. U drugom setu voda je definitivno išla na mlin sinjanki, pa unatoč Domenikovim potezima, OK Sinj ide u finale pobjedom 2:0.

Utakmica za 3.mjesto u 20.00 h između OK ŠIBENIK 1991 i Ok Zadar ponudila niz uzbuđenja. Trener šibenčaki Toni Skelin manirom svog oca di Pasqualea Skelina Gravine povlači vrhunske poteze i pobjedom u prvom setu od 25:20 baca zadarsku struku u očaj. Konzultacija Domenika i Marina sa svojim damama je očito uspila i drugom setu pronalaze kemiju, pa pretrčavaju preko šibenčanki ka Englezi priko Falkirka. U trećem i odlučujujem setu ponovo bitka…treneri se međusobno nadmudruju, a igračice pokušavaju njihove savjete i želje preslikat na terenu šta nije lako…pazite “nešto preslikat ili kopirat nije lako”, a šta bi bilo da moraš kreirat original…show. Kapetanica Zadra Župan u ključnim momentima preuzima odgovornost i sa par poena i pobjedom 12:15 donosi svojoj ekipi medalje za 3.misto!

U 21.30 vidili smo veliko finale pred prepunim tribinama. Hajduk završija, Torcida dopilotala i podigla atmosferu, a dragi stranci iz evropskih zemalja su mislili da su na brazilskoj Maracani, iako organizator više voli upotrebljavat termin “La bomboniera” de Buenos Aires. Istrčali su domaći OK KAŠTEL LUKŠIĆ i nama drage gošće OK SINJ. Trenerica Vuković lgendarna Macanka starta s 2.postavom šta je u prvom momentu izgledalo promašen potez, pa Predrage lako osvajaju 1.set s 25:18. U drugom setu sinjanke pokazuju zašto su najborbenija škvadra u Hrvata i koliko god su Predrage jače udarale i smečirale, one su sve povatale, obranile i nas domaćine izluđivale, pa je u cajtnotu sa 23:25 drugi set otišao na stranu gošći. U trećem najvećem i odlučujućem setu igraju samo likovi s velikim srcem, a ostali samo misle da igraju, pa ga Predrage uspijevaju otvoriti sa 6:1 i 8:3 da bi na 14:10 zastali i promislili “možemo li iz prvog pokušaja realizirati meč loptu ili će nam sinjanke priredit zadarski scenarij”…na sveopću radost i veselje te bez trilera, OK KAŠTEL LUKŠIĆ završava meč pobjedom 2:1, brani prošlogodišnji nalov i osvaja 2.titulu na 2.MEĐUGRADSKOM TURNIRU NA OTVORENOM KAŠTEL LUKŠIĆ 2017!

Pehar i medalje za prva tri mjesta dodijelio je odbojkaški bard, alfa i omega hrvatske odbojke, bivši izbornik seniorske reprezentacije RH i stručni tajnik Zagrebačkog odbojkaškog saveza legendarni VINKO DOBRIĆ CANE.

Nakon programa sve su cure, sudac, treneri i struka uz piće i pizze iz Gricka nastavili druženje šta je i poanta bavljenja sportom. Cane je priča dogodovštine od 1968-2017, a mi smo upijali ka spužve, a ko to more platit…na kraju oko 02.00 h je dragi kolega Mićo Sabljić reka “asti, otkad nisan osta u selu do ove ure”!!!

Zahvaljujemo prvenstveno Ivani Melvan iz Fast food Gricko na donaciji jumbo pizza za naše dame, odličnom arbitru Rajko Marinović na suđenju, Ani Mateljan i Lani Barbić na spikeriranju, vođenju zapisnika, kao i puštanju dobre glazbe, publici i roditeljima na podršci, svim sudionicama natjecanja, kolegama trenerima, šjor Vinku na dodjeli nagrada, a posebno Predragima koje su ponovo pokazali šampionski mentalitet. Ako Bog da ide repriza dogodine, evala!