Početna Kaštela Kaštela – Izložba “Global love musem – Miljenko i Dobrila”

Kaštela – Izložba “Global love musem – Miljenko i Dobrila”

1662
UDIO

Otvorenje izložbe “Global Love Museum – Miljenko i Dobrila”, u utorak 01. kolovoza 2017. godine u 21 h u Muzeju grada Kaštela u Kaštel Lukšiću.

Global Love Museum ili Globalni muzej ljubavi virtualni je muzej koji je osmislio Tomislav Šola, povijesničar umjetnosti i vrhunski teoretičar baštine. Muzej u svoju zbirku sakuplja legendarne ljubavi utkane u kolektivnu memoriju svijeta. Umjesto predmeta, temeljna građa muzeja fizički je nedodirljiva – građu predstavljaju mjesta i njihove uspomene. Zbirka muzeja svakodnevno raste te prikuplja legende neomeđene protokom vremena jer su sve priče univerzalne i jednako snažne i u današnje suvremeno vrijeme. Predstavljene su one sa svih strana svijeta, od poznatih Hrvatskih priča o Miljenku i Dobrili, Ljerki Šram i Milivoju Dežmanu, Tončici Šoljan i Jurju Plančiću, Gezi Matačiću i princezi Louise,… do priča o Mumtaz Mahal i šahu Shananu, Heloise i Abelardu, Stojanu i Ajši, Bošku i Admiri,…

Global Love Museum organizira putujuće izložbe na kojima središnje mjesto zauzima lokalna legendarna ljubavna priča. Uz pomoć Global Love Museuma i u organizaciji i pod pokroviteljstvom Turističke tajednice i Muzeja grada Kaštela priča o Miljenku i Dobrili odlazi u svijet.

U okviru izložbu je postavljena i projekcija kratkog filma koji sadrži kompletnu ponudu priča s web-stranice. Izložba u Kaštelima treća je putujuća izložba čija je centralna priča upravo legendarna ljubav Miljenka i Dobrile.