Početna Hrvatska Iskoristite zadnji topli vikend u 2017.

Iskoristite zadnji topli vikend u 2017.

1125
UDIO

PRED NAMA je posljednji vikend u kolovozu, koji će ujedno biti i posljednji vikend pod toplinskim valom i temperaturama preko 30 °C, barem prema trenutnim prognozama. Kako javlja DHMZ, temperature u Hrvatskoj doseći će maksimalnih 35 °C ovog vikenda, dok nas sljedećeg četvrtka očekuje obilna kiša koja će smanjiti temperature širom zemlje za 10 °C.

Središnji Jadran

Područje središnjeg Jadrana očekuje vedro i sunčano vrijeme tijekom vikenda, dok će temperature u jutarnjim satima dosezati od 19 do 23 °C, odnosno od 27 do 32 °C u popodnevnim satima.

Za razliku od ostatka zemlje, gdje se u ponedjeljak očekuje lakše osvježenje u obliku kiše, u središnjoj Hrvatskoj se u ponedjeljak očekuju najviše temperature koje će se kretati od 21 do 22 °C  u jutarnjim satima do 30, odnosno 35 °C u popodnevnim satima.

Vruće i vedro vrijeme očekuje se sve do četvrtka kada se očekuje pad temperatura na 18 °C u jutarnjim satima, odnosno 24 do 27 °C u popodnevnim satima, koje će uzrokovati promjenjivo oblačno vrijeme uz malu količinu kiše.

IZVOR: index.hr