Početna Kaštela Split i Kaštela, ubuduće zajednička karta za vlak i autobus

Split i Kaštela, ubuduće zajednička karta za vlak i autobus

2224
UDIO

U “VLAKU SLOBODE” Split-Knin, koji se u poslijepodnevnim satima vratio u Split, čelnici splitskog javnog poduzeća “Promet” i “HŽ Putnički prijevoz” potpisali su ugovor o uvođenju zajedničke mjesečne prijevozne karte kojom će se na području Splita i Kaštela moći putovati autobusom i vlakom.

“Radnici, učenici i studenti će od 1. studenog ove godine, na temelju tog ugovora, moći koristiti integriranu (jedinstvenu) kartu za autobusni i željeznički prijevoz na području Splita i Kaštela, a od 15. rujna ove godine i umirovljenicima će biti omogućena kupnja takve integrirane mjesečne prijevozne karte,” rekao je direktor “HŽ Putnički prijevoz” Željko Ukić.

Ukić je tom prigodom najavio kako će i nakon 1. listopad ove godine svakodnevno prometovati noćna željeznička linija Zagreb-Split, koja je, je do sada bila na snazi samo tijekom turističke sezone.


Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je i inicijator današnjeg projekta “Vlak slobode” Split-Knin-Split, a kao sjećanje na istoimeni vlak na od prije 22 godine kojim je označen završetak oslobodilačke vojno-redarstvene akcije “Oluje,” izjavio je kako uvođenje svakodnevne noćne linije za željeznički promet na liniji Zagreb Split i nakon turističke sezone tijekom cijele godine ima iznimnu važnost zbog povezivanja hrvatskog juga i zapada.

IZVOR. index.hr