Početna Kaštela Završen turnir CAGEBALL PENAL (fotogalery)

Završen turnir CAGEBALL PENAL (fotogalery)

1327
UDIO

IZVJEŠTAJ FINALNE VEČERI 01.09:

 

Podsjećamo da je finalna večer uključivala program utakmica četvrtfinala, polufinala, za 3.mjesto i finale. Sve su se utakmice zbog tog razloga igrale 2 X 10 min. Nije bilo prenaporno, a sa svih 8 ekipa u istoj večeri smo dobili onaj pravi štimung igre i druženja.

ČETVRTFINALE:

TEREN 1 (donji):

U 20.00 sastali su se stari znalci iz kaveza širom grada Splita TORCIDA BILICE nevidljivog i tihog voditelja Joška Lijića i CAFFE BAR BARAMUNDI iz Podstrane itekako vidljivog Martina Matića. S obzirom na iskustvo u kavezu nekako smo promislili da je ovo finale prije finala, ali demant je skoro slijedio.Za Baramundi su ovaj put svoj doprinos sa po jednim golom dali Vujičević i Mandarić i to se pokazalo nedostatno za opake Biličane. Za Torcidu Tomo Križan je uboja jednog, a razigrano rasplesano ubojiti Ivan Boko ponovo 5 komada i time se još više popeja na ljestici strijelaca. Pobjedom 6:2 Torcida Bilice ide u polufinale na teren 2 (gornji).

U 20.30 istrčali su FONJA Antona Ivankovića i Jure Bartulića iz Žrnovnice i NOSTRADAMUS Gogija Jelavića. Fonja se pojačala Davorom Bušićem, ali to nije ništa pomglo i unatoč silnom trudu ostaju na 0 golova. Za proroke nemilosrdni su bili Skelin, Asanović i Jelavić sa po 2 komada, pa pobjedom 0:6 idu u polufinale na teren 2 (gornji) na Torcidu Bilice.

TEREN 2 (gornji):

U 20.00 sastali su se ŽNJVŽNJI Stipe Dedića Dede iz Podstrane i splitski TRAKTOR TOM Ivana Prančevića. Slična situacija ka maloprije…Žnjvžnji se silno trudija i upira, a njihov najbolji strijelac Bagarić je na sve moguće načine pokuša doć do mriže traktorista, ali ništa…Na drugoj strani zabija Duje Jelaska 1 i Marko Blažević 2, pa eto pobjede 0:3 i traktorijade. Momci su se spustili na teren 1 (donji) i čekali pobjednika para Ruo Arena/Sirić color.

U 20.30 gledali smo kaštelanski derbi između sućuraćke RUO ARENE Filipa Biočića i donjokaštelanske ekipe SIRIĆ COLOR Budislava Dujmova. Tvrd balun do bola sa dosta živčanosti, pa je Budy zamalo opet pokaza yoko-gery, ali sve je završilo u okvirima baluna. Nišević i Kajić drže Sirić color u igri sa po jednim pogotkom, ali sućurani bratski svaki po jedan i to Šiškov, Luketa i Buzov, pa pobjedom 3:2 idu u polufinale na donji teren kontra Traktor Toma.

POLUFINALE:

TEREN 1 (donji):

U 21.15 istrčali su prilično svježi i odmorni RUO ARENA i TRKATOR TOM. Borzić je zabija lipi gol za traktoriste, ali tvrdi sućurani ne prepuštaju ništa slučaju, pa Slaven Buzov s dva gola i Filip Lujić joker s klupe s jednim, vode RUO ARENU u finale pobjedom 3:1. Mora se priznat da su savršeno izbalansirali momčad, a onako odoka se čini da su mozgovi File i Mirko jerbo imaju vrimena izvanka sve to posložit. Nakon ovoga možda ih Mile Poljak uvali u Jadrana ka struku.

 

 

 

TEREN 2 (gornji):

U 21.15 sastali su se NOSTRADAMUS i TORCIDA BILICE. Iskreno, činilo mi se da biličanima niko ne može prnit jer je kavez njihov drugi dom, ali proroci su stvarno opaki i igraju ka šta je Stradivari svira violinu. Niko se nije čuja osim šta je Bili opet provalija 2-3 baze i diga malome Boki živčiće…Utakmica je bila jednosmjerna jer su svaki po gol stavili Bili, Gogy, Skela i Asan. Tek se na 0:4 Torca budi i opaki Boko zabija 2 komada, ali se dalje nije moglo pa mu je utjeha bila da je osta debelo sam na ljestivici najboljih strijelaca ovog turnira i to 15 laganih komada dotad! Dakle, pobjedom 4:2 Nostradamus ide u finale na megdan Ruo Areni.

UTAKMICA ZA 3. MJESTO:

TEREN 1 (donji)::

U utakmici za za 3.mjesto u 21.45 istrčali su naravno poraženi iz polufinala i to TORCIDA BILICE i TRAKTOR TOM. Meštri kaveza nisu pali nakon poraza u polufinalu nego su tempo dodatno pojačali, pa je sve sivalo, a ovakve susrete moraju sudit oba suca. Opet Borzić i Jelaska zabijaju po gol za traktoriste, ali dalje ne ide. Na drugoj strani za Torcu Bilice raspoloženi su bili Križan s jednim i Elez s dva pogotka, ali to skupa daje tri komada koliko je ponovo postigao ubojiti Ivan Boko zvani Conor Mcgregor i sad se definitivno učvrstija na listi strijelaca sa 18 golova. Pobjedom 6:2 Torcida Bilice osvaja 3.mjesto.

FINALE:

TEREN 1 (donji):

Iza toga oko 22.30 slijedilo je veliko finale. Sastale su dvi ekipe naravno jedine neporažene dotad, svaka sa po 5 pobjeda od početka turnira, a to nije mala stvar na turniru od 50 ekipa. To su RUO ARENA i NOSTRADAMUS!
Sad su sve oči bile uprte na taj susret, a Kažo je zamalo počeja primat i oklade. Paklen susret s puno brzih reakcija bez kiselosti i carinjenja baluna…arena, Ruo Arena! Sad već pomalo stari as Asan buža Luketu i dovodi Nostradamusa u vodstvo, pa je sve nekako izgledalo da je to to. Međutim, momci iz Sućurca ne žele bit samo finalisti, pa s par pravih akcija rade break i to ubojiti Šiškov i joker Lujić i eto ih na 3:1. Jelavić prekrasnom fintom smanjuje na 3:2, pa u naletu Asan izjednačava na 3:3. Bili brani sve bolje i bolje i kad je izgledalo da ćemo vidit produžetke, pa eventualno penale Šiškov se spustija s neba i Bilome uvalija za 4:3 šta je bija i konačni rezultat ovog finala. Ovim rezultatom sućurani su samo potvrdili tezu da se u Kaštelima igraju vrhunske male branke, pa fala im.

UKUPNI POREDAK:

 1. mjesto: RUO ARENA (K.Sućurac)
  mjesto: NOSTRADAMUS (Split)
  3. mjesto: TORCIDA BILICE (Split)
  4. mjesto: TRAKTOR TOM (Split)
  5. mjesto: SIRIĆ COLOR (K.Stari)
  6. mjesto: ŽNJVŽNJI (Podstrana)
  7. mjesto: CAFFE BAR BARAMUNDI (Podstrana)
  8. mjesto: FONJA (Žrnovnica)
  9-og do 50-og mista sve ostale simpatične ekipe.

 

 

 

 

Nagrade (pehar, medalje i novčani iznos od 500 kn) za 3.mjesto ekipi TORCIDA BILICE uručio je voditelj i kapetan četvrtoplasirane ekipe Traktor Tom, Ivan Prančević.
Nagrade (statua i novčani iznos od 200 kn) najboljem strijelcu IVANU BOKI iz ekipe Torcida Bilice uručio je sudac Denis Ninčević Nina i sam više puta najbolji strijelac na mnogim turnirima.
Nagrade (pehar, medalje i novčani iznos od 1500 kn) za 2.mjesto ekipi NOSTRADAMUS uručio je organizator turnira Nebojša Omašić Bare.
Nagrade (statua i novčani iznos od 200 kn) za najboljeg igrača turnira JURI ŠIŠKOVU iz pobjedničke ekipe Ruo Arena uručio je međunarodni arbitar Ante Klepić.
Najsvečaniji trenutak večeri, a to je uručenje nagrada (pehar, medalje i novčani iznos od 3000 kn) pripao je vlasniku Cageball Penala Kaži Cvitkoviću i to osvajačima 1.mjesta ekipi RUO ARENA iz Kaštel Sućurca voditelja i kapetana Filipa Biočića.

Nakon uručenja slijedilo je prigodno slikavanje i naravno iza toga zajedničko druženje u Šport caffeu.

Za odjavu kažemo da su sve utakmice odsudili su bez greške sad već nerazdvojni par Ninčević-Klepić s tim da je Klepa obranija doktorsku disertaciju na temu “Kako kavez djeluje na psihu nogometaša”. Za ugostiteljsku uslugu pobrinija se naš Kažo i njegove lipe dame koje drže 3 od 4 stupa Šport caffea. Opet fala Tonću šta je svaku večer (osim zadnje) peka vrhunske ćevape i njegovoj Petri na fotografijama, te Duji Matasu koji je rastura zapisnike.

Fala našim medijskim promotorima koji su nas pratili u najavi i odjavi, a to su Portala Grada Kaštela, Kastela.com, Dalmacija danas, Dalmatinski portal,Vijesti dana hr i Radio Split.

Fala svim 50 ekipa šta su se prijavile, sudjelovale i uveličale ovi lipi turnir, pa se nadamo da ćemo dogodine napravit još jači događaj u šta nema sumnje!