Početna Hrvatska Danas velika promjena vremena

Danas velika promjena vremena

1447
UDIO

TIJEKOM današnjeg dana će, uz sve izraženiju južinu, biti toplije nego jučer, ali ponovno mjestimice uz kišu, naprije na sjevernom Jadranu i u gorju, navečer i još ponegdje. U petak opet svježije, a za vikend toplije i kišovitije.

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, ujutro mjestimice uz kratkotrajnu maglu. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar. Jutarnja temperatura između 10 i 13 °C, a najviša dnevna oko 27 °C.

U središnjoj Hrvatskoj ujutro oko 13 °C, a poslijepodne između 25 i 27 °C. Prevladavat će sunčano, u drugom dijelu dana uz sve više oblaka, a u noći na petak vrlo je vjerojatna i mjestimična kiša. Bit će vjetrovito uz umjeren, ponegdje i jak jugozapadnjak.

U Gorskom kotaru te na dijelu sjevernog Jadrana promjenljivo, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, a kiša na širem riječkom području lokalno može biti obilnija. Zbog obilne kiše, za riječko područje i područje Istre izdan je narančasti meteoalarm. U Lici te na otocima djelomice sunčano. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, uz obalu jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre od 10 do 12 °C, na moru između 16 i 20 °C, a najviša dnevna uglavnom između 20 i 25 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije većinom sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će uglavnom umjereno jugo. Jutarnja temperatura između 15 i 17 °C, u unutrašnjosti oko 12 °C, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 27 °C.

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano i danju ugodno toplo uz temperaturu oko 25 °C. Puhat će slabo do umjereno jugo, a more će biti uglavnom malo valovito.

Stiže i pad temperatura

Do kraja tjedna u kopnenom području promjenljivo, povremeno s kišom, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, ali i sunčanim razdobljima, osobito na istoku zemlje te u unutrašnjosti Dalmacije. Oborine ponajprije u Gorskom kotaru mogu biti obilnije. U petak u većem dijelu unutrašnjosti bit će razmjerno svježe, a za vikend ponovno toplije, javlja HRT.

Na sjevernom Jadranu sljedećih dana pretežno oblačno, a oborine mjestimice mogu biti obilne. U Dalmaciji većinom sunčano i toplije, ali za vikend također nestabilno uz mjestimičnu kišu, većinom pljuskove i grmljavinu. Puhat će uglavnom umjereno jugo, koje u subotu može biti i jako, a na sjevernom dijelu samo će u petak nakratko zapuhati bura.

IZVOR: index.hr