Početna Hrvatska Sposobna vlada – Novi porez na mobitele

Sposobna vlada – Novi porez na mobitele

1472
UDIO

MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić otkrio je kako namjerava namaknuti dodatne tri

milijarde kuna za zdravstvo, cilj mu je podići porez kad su u pitanju cigarete, alkohol, kocka i – mobiteli.

U intervjuu za Novi list, Kujundžić je objavio kako će građani plaćati više upravo na tim stavkama, koje želi obuhvatiti kroz porez na luksuz.

Dopunsko zdravstveno osiguranje do daljnjeg se neće dirati, ali Kujundžić razmišlja o udvostručenju maksimalne participacije za bolničko liječenje, a planira i redukciju prava na zdravstvenu uslugu Hrvatima koji su napustili zemlju i zaposlili se u inozemstvu.orim o kocki i o mobitelima. Stručnjaci su to detaljno razradili, kad se pomnoži potrošnja i broj dodatno naplaćenih kuna, došlo bi se do tri milijarde”, kazao je.

Ne odustaje ni od skupljeg dopunskog osiguranja

Ipak, Kujundžić dodaje i da ne odustaje od skupljeg dopunskog osiguranja, imovinskog cenzusa, i drugih planiranih mjera.

“To ostaju oblici koje treba eventualno razmatrati ako ne bude dovoljno. Ovo o čemu govorim najmanje je osjetljivo za standard. Da li ću kao pušač popušiti 20 cigareta ili 17, mislim da bitno neću trpjeti, kao ni ako umjesto tri popijem dvije čašice konjaka”, ističe.

Kujundžić je otkrio i koliko će zbog njegovog poteza rasti cijena cigareta, alkohola i telefonskih računa.

“Izračuni postoje, mislim da je to po kutiji cigareta ili boci alkohola iznos od nekoliko kuna, na telefonu 10 posto, i na kocki jedan određeni postotak”, istaknuo je, a kazao je i kako primjena dodatnog poreza ne može proći bez suglasja u Saboru.

“Vjerujem da će ljudi neovisno o stranačkoj pripadnosti, o tome tko je na vlasti, a tko u oporbi, to razumjeti”.