Početna Hrvatska Predstavljamo – Najštedljiviji klima uređaj na tržištu

Predstavljamo – Najštedljiviji klima uređaj na tržištu

3988
UDIO

Klima uređaji spadaju među najveće potrošače električne energije u Europi. Upravo je zato na snagu stupila ErP regulativa (Energy related Products) koja ograničava plasman neefikasnih uređaja na tržišta Europske unije. Od ove godine, na snazi je nova klasifikacija za klima uređaje koju prati uvođenje energetskih klasa A+++, A++ i A+, dok će uvoz uređaja energetske klase niže od C u hlađenju i A u grijanju bit zabranjen.

 | Autor:

U takvoj su situaciji u velikoj prednosti klima uređaja A+++ proizvođača popularno zvanih tripl A pošto je riječ o modelima najvišeg stupnja energetske efikasnosti. Prilikom odabira klima uređaja obratite pozornost na potrošnju električne energije koji su deklarirani kroz SCOP i SEER koeficijente, koji vam govore koliko su energetski učinkoviti klima uređaji. Što su ti koeficijenti viši, niži je utrošak električne energije. Uz to, na svakoj je naljepnici istaknut izračun potrošnje kWh ako klima uređaj radi 350 sati u hlađenju i 1400 sati u grijanju. Zahvaljujući konkrektno iskazanoj potrošnji, lako je moguće izračunati koliko je efikasniji klima uređaj jeftiniji u eksploataciji, odnosno koliko će manje struje utrošiti u svome radu.

 | Autor:

Što to znači u praksi? Jeftiniji inverterski modeli klima uređaja koji su klasificirani u A energetskom razredu (u hlađenju i u grijanju), te postižu SEER 5,3 i SCOP 3,4. U hlađenju za 350 sati rada potroši 230 kWh, dok mu za 1400 sati grijanja treba 1647 kWh.

S druge strane, top model VIVAX ACP-12CH35AEYI A+++- inv., 3.81kW spada u A+++ razred, postiže SEER 9,5 i SCOP 5,5 te u hlađenju u istim uvjetima troši svega 129 kWh, dok mu je za grijanje potrebno 956 kW, odnosno čak 699 kWh manje nego u slučaju manje učinkovitog modela.

Prebacite li to u novac, lako dolazimo do izračuna da je samo kroz uštedu u potrošnji električne energije moguće uštedjeti 800 kuna godišnje.

 

VIVAX ACP-12CH35AEYI  A+++- inverter, radi na -32 stupnja Celzijusa!!!!

Kapacitet hlađenja [kW] 3,52
Kapacitet grijanja [kW] 4,25

 SAMO 5.999 kn + PDV

Najbolje cijene i vrhunsku uslugu pogledajte ovdje : Parchy Klimatizacija!