Početna Hrvatska Tragična smrt u Splitu – Muškarac nažalost aktivirao eksplozivnu napravu

Tragična smrt u Splitu – Muškarac nažalost aktivirao eksplozivnu napravu

1573
UDIO

Muškarac koji je u utorak navečer na plaži Kaštelet prijetio da će izvršiti samoubojstvo aktiviranjem bombe, smrtno je stradao u eksploziji koja je odjeknula u 19.40 sati, potvrdila je splitska policija.

“Unatoč velikom nastojanju i naporu policije da se ova situacija okonča na pozitivan način, nažalost 54-godišnjak je počinio samoubojstvo aktiviranjem eksplozivne naprave. U cjelokupno postupanje bili su uključeni policijski službenici koji su nakon zaprimljene dojave ostvarili prvi kontakt, kao i načelnik Policijske postaje. Uključen je i policijski pregovarač te sve osobe za koje je policija smatrala da će 54-godišnjaka odgovoriti od namjere da počini nešto na svoju ili tuđu štetu. Osim njega, nitko drugi nije ozlijeđen, a policija osigurava mjesto događaja, obavlja se očevid i utvrđuju sve okolnosti ovog dogadjaja, o kojem je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo”, izvijestili su večeras iz splitske policije.

Na mjestu događaja se i dalje nalazi policija, kao i djelatnici Protueksplozijske zaštite koji su pregledali automobil u kojem je muškarac aktivirao eksplozivnu napravu.

Taj je muškarac sam pozvao policiju u 17,30 sati, predstavio se, obavijestio ih gdje se nalazi i rekao da namjerava aktivirati bombu i ubiti se, ali da pritom ne želi nikome nauditi.

Policija je odmah sve blokirala i zabranila prolaz tim dijelom grada. Iako su sa suicidalnim muškarcem dugo razgovarali policijski pregovarači ništa nije uspjelo promjeniti njegovu odluku da se ubije. Neslužbeno se doznaje kako je u pregovorima sudjelovala i njegova supruga.

Osim temeljne i specijalne policije na terenu su bile i ekipe Hitne pomoći te vatrogasci.

IZVOR: hr.n1info.com