Početna Hrvatska Rekordna turistička sezona u Kaštelima

Rekordna turistička sezona u Kaštelima

1689
UDIO

U prvih devet mjeseci ove godine u Kaštelima je ostvareno gotovo pola milijuna noćenja, za 200 tisuća više nego u 2015. godini. O statističkim brojkama su na konferenciji za medije govorili gradonačelnik- ujedno i predsjednik Turističke zajednice Denis Ivanović i direktorica TZ Kaštela Nada Maršić koja je istaknula kako je ovogodišnja sezona najbolja u zadnjih 30 godina.

-Premašili smo sva očekivanja a gotovo 78 posto od ukupnog broja noćenja ostvarili su naši privatni iznajmljivači kojih je u Kaštelima u zadnjih par godina gotovo 700 više nego prije. Daljnja ulaganja u uređenje kuća i objekata daje nam nadu kako će iduća sezona, za koju već krećemo sa pripremama, biti još bolja. Kaštela velikim koracima idu naprijed, a to je ovoga ljeta bilo vidljivo na svakom koraku grada. Turisti nam stižu iz cijelog svijeta, a još bolje sezone očekujemo nakon što se pokrenu investicije u hotelskom smještaju-kazala je direktorica Maršić.

Pogledajte kaštelanske prelijepe plaže.

Predsjednik TZ Kaštela Denis Ivanović dodao je kako će grad i dalje ulagati maksimalne napore u razvoj turističke infrastrukture, navodeći i početak radova na uređenju kompletne obale od Kaštel Starog do Novog, na viši nivo podizanje uređenja plaža iznosom od 3,8 milijuna kuna, te još boljim brendiranjem kaštelanskog kulturnog ljeta, Dana Miljenka i Dobrile, kaštelanskog crljenka, te obnove i stavljanja u funkciju povijesnih gradskih kula i utvrda.

– Izgradnja nove Zračne luke, tunela kroz Kozjak, tzv. brze ceste kroz Kaštela koja je puštena u promet- daju nam za pravo da se nadamo još boljim rezultatima – kazao je Ivanović.