Početna Kaštela Park u Kaštel Lukšiću zasjao novim izgledom

Park u Kaštel Lukšiću zasjao novim izgledom

3128
UDIO

Novi park u Kaštel Lukšiću ispod Pastoralnog centra danas izgleda potpuno drugačije nego prije godinu dana. Nekad su njime šetali uglavnom psi i ovisnici. Danas njime prolaze roditelji s djecom, a šetanje pasa je zabranjeno. Grad Kaštela u njegovo uređenje uložio je ukupno milijun kuna. Tako je još prije dvije godine napravljen idejni projekt uređenja parka u izradi tvrtke Studio perivoj d.o.o. autorice Dobrile Kraljić, na način da se najvećim dijelom poštuje zatečeno katastarsko i botaničko stanje parka.

Kliknite na sliku za snimke Kaštela dronom.

Najprije je uređeno korito potoka sa zapadne strane što su financirale Hrvatske vode. Iza toga je Vlastiti pogon obavio sanitarnu rezidbu drveća prema idejnom projektu uređenja. Istovremeno je  park očišćen od otpada i viška zelenila. Prošle godine je ugrađena javna rasvjeta parka ukupne vrijednosti od 350 000 kuna.

Ukupna vrijednost dosadašnjih radova koje je izveo Vlastiti komunalni pogon iznosi oko milijun kuna, a odnosi se na uređenje potoka, javnu rasvjetu, izgradnju šetnice, izgradnju oborinske odvodnje, sanitarnu rezidbu, postavljanje klupa i koševa za otpatke i čišćenje parka.

– Kaštela su površinom veliki grad i u svakom mjestu gdje ne postoji park, nastojat ćemo ga urediti. Najviše mislimo na najmlađe, pa ćemo urediti još nekoliko dječjih igrališta. Do kraja godine uredit će se dječje igralište u Rudinama i u Kaštel Gomilici iznad magistrale. Za godinu dana krenut ćemo s uređenjem još nekoliko parkova i dječjih igrališta gdje bude najveća potreba, a kreće se otkupom zemljišta – poručio je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

Snimke Lukšića dronom :

Iduće godine završit će instalacija urbane opreme u Novom parku koja će uključivati dječje igralište te će se izvršiti sjetva travnjaka i sadnja sezonskog cvijeća što će povećati sadržaje parka i ponuditi stanovnicima Kaštela ugodno mjesto za svakodevni boravak.

Knjižara “AMA” 30 godina sa Vama – Kaštela, 230 706.

Kako se radi o projektu sanacije parka potrebno je duže razdoblje uređenja i oblikovanja drveća i grmlja kako bi bio postignut konačan željeni izgled parka.