Početna Kaštela Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Kaštelima

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Kaštelima

1020
UDIO

Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. Odluku o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode.

Republika Hrvatska tako svake godine 18. studenog obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, žrtvu koju je podnio grad heroj i svojim padom prije 26 godina omogućio stvaranje temelja za obranu Hrvatske. Diljem Hrvatske, u gradovima i Vukovarskim ulicama bit će odana počast svima koji su izgubili život braneći Vukovar i obiteljima svih stradalih.

Svete mise služit će se i u kaštelanskim župama, a predstavnici gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem, gradski vijećnici i ostali građani, odat će počast u petak (17.studenog) paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici u Kaštel Starom u 17 sati.  Sveta misa služit će se u subotu 18. studenog u crkvi Gospe od Ružarija u Kaštel Starom u 19 sati.

U Kaštel Sućurcu, također će se moći zapaliti svijeće u ulici Vukovarskih heroja u petak 17. studenog nakon mise u crkvi sv. Jurja mučenika koja počinje u 18 sati.