Početna Kaštela Napreduje izgradnja vodospreme i crpne stanice u Kaštel Gomilici

Napreduje izgradnja vodospreme i crpne stanice u Kaštel Gomilici

1530
UDIO

Jedna od najznačajnijih investicija na području Kaštela je izgradnja vodospreme i crpne stanice na vodoopskrbnom sustavu Kaštel Gomilica-Kaštel Kambelovac. Radovi su započeli prije pola godine, a gradonačelnik Denis Ivanović sa svojim zamjenikom Grgicom Benutićem obišao je gradilište kako bi se uvjerio ide li izgradnja po planu.

– Zadovoljan sam dinamikom, redovito pratim tijek radova i vjerujem da će sve biti u okviru zacrtanih rokova. To je projekt vrijedan 15 milijuna kuna, a riječ je o vodoopskrbi dijela Sućurca, Gomilice i Kambelovca. Predviđeni rok trajanja radova je tri godine, ali ja vjerujem da će već u drugoj polovici 2018. godine prvi građani imati vodu u svojim domovima – kazao je gradonačelnik Ivanović.

Zadnjih godinu i pol dana veliki dio građana s područja Raduna i Kaštel Lukšića spojen je na vodu. Na tom dijelu je već izgrađena vodosprema i crpna stanica, a još nekoliko kuća trebalo bi ste spojiti do kraja godine. Što se tiče vodoopskrbe Gomilica – Kambelovac – Sućurac prvi priključci idu u prvom dijelu iduće godine, a ostali priključci u iduće dvije do tri godine.

Radovi na kompletnoj kanalizaciji trebali bi početi u ožujku iduće godine, a riječ je projektu koji obuhvaća sve ulice koje dosad nisu spojene. Kroz iduće tri godine sve bi to trebalo biti riješeno, a kroz godinu – dvije sve ulice koje su ostale iznad magistrale također će biti spojene na kanalizacijsku mrežu.