Početna Kaštela Pozor – Grad Kaštela kreće u kontrolu mikročipiranje pasa

Pozor – Grad Kaštela kreće u kontrolu mikročipiranje pasa

"Cijena mikročipiranja iznosi 80 kuna, a kazna za nepoštivanje ove obveze iznosi do 6.000 kuna" - upozoravaju iz Grada Kaštela

1595
UDIO

Knjižara AMA, Kaštel Stari – 30 godina sa Vama.

Sukladno Zakonu o zaštiti životinja (Narodne novine br. 102/17) stupila je na snagu obveza izvršenja kontrole mikročipiranja pasa, odnosno sve jedinice lokalne samouprave do 30. lipnja 2018. godine trebaju provjeriti jesu li svi psi na njihovom području označeni mikročipom. Zakonska obveza označavanja mikročipom na snazi je od 2004. godine, procjena je da 30 posto pasa u Republici Hrvatskoj nije mikročipirano.

Akcija 5 kw Inverter Vivax uređaja. Parchy CO.

– Obavještavamo sve građane da će komunalni redari od 27. studenog 2017. godine u suradnji s djelatnicima azila za životinje iz Kaštel Sućurca provesti kontrolu i obići cijelo područje Grada Kaštela.

Kliknite na sliku za pogled na Kaštela iz zraka.

Skrbnik životinje obvezan je komunalnom redaru predočiti dokaz o mikročipiranju i cijepljenju psa. – poručuju iz Grada Kaštela uz napomenu kako cijena mikročipiranja iznosi 80 kuna, a kazna za nepoštivanje ove obveze iznosi do 6.000 kuna.

Parchy CO. – IT oprema

Komunalni redari će od 27. studenog 2017. krenuti u kontrole mikročipiranja pasa i to na način da će povremeno izlaziti na teren zajedno s djelatnicima azila za životinje u Kaštel Sućurcu. Do spomenutog datuma, redari će također kontrolirati teren i samo upozoravati vlasnike. Nakon 27. studenog krenut će sankcioniranje vlasnika pasa koji nisu mikročipirani. Teren će obilaziti prema vlastitom nahođenju što znači da u jednom danu, primjerice, mogu obići dio Kaštel Sućurca, a onda otići u Kaštel Stari i onda kroz Kaštel Kambelovac. Od početka 2017. godine do danas na području grada Kaštela uhvaćeno je 150 pasa lutalica koji su potom smješteni u azil u Kaštel Sućurcu. Pas kojega redari i djelatnici azila zateknu bez mikročipa, bit će smješten u azil i to sve do udomljavanja, a ukoliko pas koji je zatečen na ulici ili javnoj površini ima mikročip – odnosno vlasnika, u tom se slučaju životinja vraća svome vlasniku uz naplatu prekršajnog naloga – izjavila je pročelnica UO za komunalno gospodarstvo i imovinsko pravne poslove Grada Kaštela Marija Pelivan.

Galerija tisuća slika Kaštela. Pogledajte slike stare i 100 godina.

Zato, budite odgovorni i ne riskirajte visoke novčane kazne! Odvedite svojega psa na cijepljenje i mikročipiranje, te održavajte svoj grad čistim i ugodnim za život.

IZVOR: dalmacijadanas.hr