Početna Kaštela Uređuje se vrt OŠ Bijaći u Kaštel Novome

Uređuje se vrt OŠ Bijaći u Kaštel Novome

1981
UDIO

Jesenska sadnja u vrtu osnovne škole Bijaći započela je u suradnji s korisnicima prihvatilišta za beskućnike grada Kaštela što je najavljeno još u listopadu povodom obilježavanja Svjetskog dana beskućnika. Korisnici prihvatilišta – trojica imena Ante rado su se odazvala akciji jesenskog hortikulturnog uređenja okoliša i zajedno s učenicima osmih razreda te pomoćnim osobljem uspješno zasadili 65 sadnica lovor višnje u južnom dijelu vrta te 13 sadnica oleandra u zapadnom dijelu vrta uz rub travnjaka. Kaštelanska gradska uprava će se, također, uključiti u akciju uređenja, što je najavljeno i od Splitsko-dalmatinske županije kao osnivača škole.

2017./2018. školska godina četvrta je godina rada u novoj školskoj zgradi Osnovne škole Bijaći. U tradiciji OŠ Bijaći je briga za školski vrt i uređenje okoliša slijedom čega je za ‘zelena’ postignuća i napore u razbijanju betona da bi ‘čuli kako zemlja diše’ – Škola dva puta u projektu Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj, koji organiziraju HRT te Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo poljoprivrede, imala pobjednički vrt – Najbolji novoutemeljeni školski vrt i Najljepši primorsko-dalmatinski okoliš škole te je dobitnica i Cvjetne zastave.

Najpovoljnije cijene klima uređaja – Parchy CO.

OŠ Bijaći je sudionica edukativno-ekološkog projekta Najljepši školski vrtovi od samog početka prije više od 20 godina temeljem čega je u studenome 2014. ravnateljica Jadranka Šošić dobila Priznanje za izuzetno zalaganje u stvaranju pobjedničkog vrta i okoliša škole.Tijekom prethodnih 30. EKO – natjecanja kaštelanskih odgojno-obrazovnih ustanova OŠ Bijaći je dobila više nagrada i priznanja za kontinuirano uređenje i uzorno održavanje školskog vrta, kako u staroj, tako i u novoj školskoj zgradi.

Od useljenja u novu školsku zgradu, učenici i radnici OŠ Bijaći brinu o zelenim travnatim površinama, zemljanim bazenima, sadnicama maslina, agruma, mirisnog jasmina, ružmarina, lavande, teukriuma, palmi, kao i o stablima koštele te dekorativne melie (očenašice). Tijekom godine redovito se održava postojeće stanje, čiste osušene biljke, okopavaju se, kose, redovito zalijevaju i prehranjuju postojeće biljke.