Početna Kaštela Dotjerana Ulica bana Jelačića u Kaštel Starome

Dotjerana Ulica bana Jelačića u Kaštel Starome

2068
UDIO

U Ulici bana Jelačića u Kaštel Starom ubuduće će vozači biti oprezniji. Grad Kaštela krenuo je s postavljanjem uspornika, metalnih ograda, vibracijskih traka, vertikalne signalizacije i označavanjem pješačkih površina. Naime, raskrižje Ulice Bruna Bušića i Maslinarske ulice od iznimne je važnosti za unapređenje u sigurnosnom smislu jer je taj čvor mjesto prelaska većine učenika obližnje osnovne škole prof. Filipa Lukasa u Kaštel Starom.

Prema zahtjevima Vijeća roditelja i ravnatelja spomenute škole Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove Grada Kaštela je osigurao odgovarajući prometni elaborat. Potom je ishođena prometna suglasnost od Ministarstva unutarnjih poslova, Službe za sigurnost cestovnog prometa Split.

Tisuće slika Kaštela, kliknite za pristup fotogaleriji.

Nedavnom rekonstrukcijom brze ceste D8 kroz Kaštel Stari, te izradom predmetnog čvorišta nije se detaljno razmatralo o pješačkim potrebama i koridorima. Obilaskom terena zajedno s predstavnicima MUP-a uočene su potrebe za uvođenjem pješačkih prijelaza radi osiguranja kontinuiteta pješačkog koridora, posebno na mjestima završetka nogostupa sa jedne strane prometnice. Zbog učestalog prelaska učenika osnovne škole sa naseljenog zapadnog dijela Kaštel Starog i razvijanja neprimjerenih brzina na ovoj prometnici, nametnula se potreba za postavljanjem vertikalne i horizontalne signalizacije.

– Molim građane da ne parkiraju svoja vozila na nogostupe, posebno ovdje u Ulici bana Jelačića, kako bi djeca mogla sigurno doći od kuće do škole. Vjerujem da će postavljanje uspornika i dodatne signalizacije spriječiti vozače da voze nedopuštenom brzinom, a ako i nakon toga uočimo da sigurnost djece nije na zadovoljavajućoj razini, učinit ćemo sve što možemo da stanje popravimo – kazao je zamjenik kaštelanskog gradonačelnika Grgica Benutić.

Vrijednost investicije je 50 000 kn.