Početna Hrvatska Hoće li most Čiovo kopno biti gotov do ljeta

Hoće li most Čiovo kopno biti gotov do ljeta

1422
UDIO

Most Čiovo kopno, koji će Čiovljanima i Trogiranima donijeti spas od prometnih gužvi, posebice za vrijeme trajanja ljetne sezone, trebao je biti završen još prije tri godine. No, s gradnjom je zapelo, nedostajalo je radnika, mijenjao se izvođač pa na most dugačak tek nešto više od pola kilometra stanovnici Čiova i Trogira još čekaju.

Ovako je zamišljen konačni izgled mosta.

Građani su skeptični jer na most s pristupnim cestama koji bi donio toliko željeno rasterećenje čekaju godinama. Preko zime se još nekako i može, no kilometarske gužve preko starog mosta ljeti su ružna prometna stvarnost.

Iz Hrvatskih cesta ipak uvjeravaju kako sve ide prema dinamičkom planu. “Građevinski radovi se odvijaju na pristupnim cestama dok se drugi dio radova vezan uz čeličnu konstrukciju mosta odvija u pogonu. Na samome gradilištu odvijaju se i pripremni radovi koji su potrebni za doček obrađenih konstrukcija i početak radova na montaži istih”, stoji u priopćenju Hrvatskih cesta.  Također ponavljaju kako će most biti gotov do ljeta.

Provjerite najpovoljnije cijene klima uređaja : Parchy CO. klimatizacija.

“Imamo čvrsta obećanja da će do 1. srpnja most biti pušten u promet”, rekao je trogirski gradonačelnik, Ante Bilić, koji naglašava da će izgradnja mosta tek smanjiti problem, ali ga neće u potpunosti riješiti. “Intenzivno radimo i sa hrvatskim i sa županijskim cestama po pitanju otočne ceste na Čiovu, jer kad sav taj promet prijeđe na Čiovo, sigurno će trebati pojačana infrastruktura”, rekao je Bilić.

No, za početak bi i puštanje novog čiovskog mosta u funkciju do ljeta svima donijelo veliko olakšanje.

IZVOR: N1