Početna Kaštela Čelnici grada Kaštela primili državne prvake u judu

Čelnici grada Kaštela primili državne prvake u judu

1149
UDIO

Gradonačelnik Denis Ivanović, sa svojim zamjenicima Jadrankom Matok Bosančić i Grgicom Benutićem, primio je državne ekipne prvake u judu. Naime, mladi sportaši, učenici Osnovne škole prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog, osvojili su zlato na završnici Državnog prvenstva u judu za osnovne škole koje je prije nekoliko dana održano u Vinkovcima. Titulu ekipnih prvaka u judu osvojili su treću godinu zaredom. Učenici ove škole inače treniraju u Judo klubu Kaštela, pa su predstavnici Grada primili njih 12 zajedno sa njihovim trenerima i ravnateljem škole Petrom Mustapićem.

– Bez puno rada, znoja, zalaganja i upornosti nema uspjeha. Ništa ne dolazi preko noći i bez puno truda. Hvala vam što na ovako sjajan način promovirate grad Kaštela koji je, iz godine u godinu, sve više prepoznat kao grad odličnih sportskih rezultata – poručio je gradonačelnik Denis Ivanović.

Ravnatelj OŠ prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog Petar Mustapić, zahvalio je gradskim čelnicima na lijepom dočeku i istaknuo kako su ovi sjajni sportaši ujedno i dobri učenici.

– Nadam se da će ovi zlatni sportaši nastaviti s odličnim školskim rezultatima jer nikad ne mogu znati u kojem smjeru će ih život odvesti. Ja sam također bio uspješan sportaš i uvijek sam želio studirati kineziologiju, no prije upisa dogodila mi se ozljeda, pa sam postao profesor biologije i kemije te na kraju ravnatelj škole – ispričao je Mustapić svoje iskustvo.

Školsko sportsko društvo Grdelin iz Kaštel Starog nastupilo je u Vinkovcima, na školskom prvenstvu Hrvatske u judu u muškoj konkurenciji, u kojoj je nastupilo deset školskih sportskih društava. Judaše Grdelina na natjecanju su vodili profesorica Marija Žižić i trener Nenad Buzov.